"Costa Rica" burgonyapüré
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
66.1g burgonya38 kcal
-
26.5g kókusztej52 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5.3g aszalt gyümölcsök13 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 227.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 455.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát apróra felkockázzuk, és ráöntjük a kókusztejet vagy tejet. Ha nem lepi el, öntsünk még hozzá egy kevés vizet. Hozzátesszük a chilit, sózzuk, és kis lángon főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
- Leszűrjük a burgonyát, a tejet félretesszük. Összetörjük, elkeverjük benne a fehérborsot és az aprított szárított gyümölcsöt.
- A megmaradt tejet sűrűbbre forraljuk pár percig, majd az olajjal együtt a burgonyához keverjük.
- Behűtve fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 321
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 103637
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.
Ajánló
Mindenképpen sültekhez, és mindenképpen hidegen fogyasszuk. Nyárra kiváló grillezős köret. pH besorolás: enyhén lúgosít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Először is: nem gondolom, hogy bármilyen püréről lehetne jó képet készíteni - ha mégis lehet, akkor én még nem értem el fényképészi evolúcióm ezen szakaszát. Volt egy szuper costa ricai terrine receptem, de én nem az a fajta vagyok, aki azzal pepecsel. Előbb feltekerek egy hordának való sushit, mint hogy nekiálljak szöszmötölni bármi ilyesmivel. És mivel az eredeti recept egyébként sem volt kivitelezhető alapanyag hiányában - még számomra sem - ezért ki kellett gondolnom, hogyan lehetne belőle valamit azért használni. Oh, ez most olyan nagyzolós, de nem kaptam pálmaszívet. Borzasztó. Nem bírtam aludni... Mindenki felejtse el, nem kell. Még csak tudni sem kell, hogy mi az. Ehelyett egészen egyszerűen készítettem egy jó kis burgonyapürét, a csípős sült csirkéhez és csak az ízeket hoztam át a másik receptből. Csak ínyenceknek. Rántott csirkéhez és pörkölthöz ragaszkodó ízlelőbimbók számára sok(k) lehet.