adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
258
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1549
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 328.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 724 micro
-
β-crypt 227 micro
-
Likopin 1211 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
258
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1971.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 830 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 4342 micro
-
β-crypt 1361 micro
-
Likopin 7264 micro
-
Lut-zea 1508 micro
Összesen
1549
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 210 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A citrusokat kifilézzük, filézés közben a levet felfogjuk, mert szükségünk lesz 2 dl-re később.
- A citrusfiléket tiszta konyharuhával bélelt tálcára rakosgatjuk, konyharuhával letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. (A konyharuha segítségével leitatjuk a felesleges gyümölcslevet, hogy ne hígítsa majd a zselét.)
- Közben elkészítjük a cukorszirupot: egy kisebb, vastag falú lábasban kevergetve lassan felforraljuk a vizet a cukorral és a citromhéjjal. 5 percig forraljuk, lehúzzuk a tűzről.
- A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőlük a vizet és a forró cukorsziruphoz adjuk. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik benne a zselatin, végül 2 dl, átszűrt gyümölcslevet is hozzáöntjük.
- Kis üvegpoharakba vagy tálakba lerakosgatjuk a citrusfiléket, ráöntjük a zselatinos szirupot és éjszakára hűtőbe tesszük.
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13309
- Feltöltés dátuma: 2008. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
"Ez a desszert káprázatos, bőven megéri a picivel több időt és fáradságot, amit ekészítése igényel. Ráadásul zsírmentes, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják."- eként vezeti be Gordon Ramsay a citruszselé receptjét a Vasárnapi ebéd c. könyvében. Csodálatosan selymes desszert, érdemes kipróbálni!