r
Nosalty Logó

Citromtorta Lindustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lindus89
Citromtorta Lindustól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 786 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 786 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1944 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 4710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport,és beleforgatjuk a tojásfehérjébe.
  2. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk.
  3. 0,5 l tejet felforralunk. Beleöntjük a pudingot,és sűrű pépet főzünk belőle. Belereszeljük a citromhéjakat, és belenyomjuk a levét is, majd hűlni hagyjuk. Mikor már teljesen kihűlt, a vajat kikeverjük a porcukorral, és a pudinghoz adjuk.
  4. A piskótát megtöltjük a citromos krémmel.
  5. A hulalát felverjük, majd beborítjuk vele a tortánkat. (Én habzsákkal szoktam díszíteni a tortát, csodás eredményt kapunk.)
  6. Végül citrommal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 37134
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lindus89 16 recept

Tökéletes desszert a nyári melegben.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...