Citromszelet 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
krisztaaa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
3g tejföl7 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A tészta megkenéséhez
-
35 kcal
A diós réteghez
A krémhez
Összesen
805
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
40g tejföl79 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
A tészta megkenéséhez
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
A diós réteghez
-
250g dió1635 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
Összesen
9657
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
1.5g tejföl3 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
7.6g margarin54 kcal
-
22.7g finomliszt83 kcal
A tészta megkenéséhez
-
5.7g sárgabaracklekvár16 kcal
A diós réteghez
-
9.4g dió62 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
A krémhez
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
805
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 129.3 g
Zsír
-
Összesen 561.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 204 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 232 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7156.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1958 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 3004 mg
-
Nátrium 1309 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1057.4 g
-
Cukor 494 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 338 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3891 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 428 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 3653 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 2823 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 588 micro
Összesen
9657
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
366
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
12 dkg porcukor
-
20 dkg margarin
-
60 dkg finomliszt
A tészta megkenéséhez
-
15 dkg sárgabaracklekvár
A diós réteghez
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
- Négy cipóba osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk.
- A tepsit gyengén megkenjük margarinnal, beletesszük az első lapot.
- Bőven megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukros diót, azután rátesszük a másik lapot, és szép világospirosra megsütjük. A másik két lapot külön-külön megsütjük.
- A krémhez a lisztet a tejjel elkeverjük, majd felfőzzük, és kihűtjük.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, a citrom levét és reszelt héját is beletesszük.
- A kihűlt lisztes krémmel jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk.
- Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a diós lapot, ismételten krém következik.
- Az utolsó lapot is ráhelyezzük az utolsó adagkrémmel együtt.
- Tetejét reszelt citromhéjjal, illetve reszelt csokoládéval is díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 26370
- Feltöltés dátuma: 2010. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
krisztaaa
12 recept
A Vidék íze című újságban találtam rá, még csak egyszer készítettük el, de máris a család kedvence lett.