r
Nosalty Logó

Citromszelet 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
krisztaaa
Citromszelet 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

805
Kalória
10.8g
Fehérje
88.1g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
28.2g
Víz
38.1g
Koleszterin
3.2g
Rost
41.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

Összesen 805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

Összesen 9657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    561.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1958 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3004 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1057.4 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3891 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3653 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2823 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 9657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
  2. Négy cipóba osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk.
  3. A tepsit gyengén megkenjük margarinnal, beletesszük az első lapot.
  4. Bőven megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukros diót, azután rátesszük a másik lapot, és szép világospirosra megsütjük. A másik két lapot külön-külön megsütjük.
  5. A krémhez a lisztet a tejjel elkeverjük, majd felfőzzük, és kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a citrom levét és reszelt héját is beletesszük.
  7. A kihűlt lisztes krémmel jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk.
  8. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a diós lapot, ismételten krém következik.
  9. Az utolsó lapot is ráhelyezzük az utolsó adagkrémmel együtt.
  10. Tetejét reszelt citromhéjjal, illetve reszelt csokoládéval is díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

A Vidék íze című újságban találtam rá, még csak egyszer készítettük el, de máris a család kedvence lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!