Citromos-vaníliás sült tejberizs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mosomacilany
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
381
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
2287
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
381
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 171.9 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1927.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 1012 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 308 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1427 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 1401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2287
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Tegyük a tejet, a tejszínt, a vaníliarudat és a citromhéjat egy lábosba, és óvatosan forraljuk fel. Ezután keverjük bele a rizst és a porcukrot.
- Öntsük át a keveréket egy sekély tűzálló tálba, a vajdarabokat tegyük a tetejére, és süssük 30 percig. Ezután jól keverjük át, és süssük további egy órán keresztül, amíg krémes állagú nem lesz, a tetején pedig aranybarna réteg nem képződik (a sütési idő függ az edény mélységétől és típusától. Ha túl lazának és folyósnak találjuk, akkor tegyük még vissza, és 10 percenként ellenőrizzük, hogy elkészült-e).
- Tálalás előtt 10 percet pihentessük.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 379
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 35877
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mosomacilany
24 recept
A citromos változata annak az édességnek, amit a török éttermekben kaphatunk.