Citromos túróval töltött fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
60g tej34 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
8 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
16g margarin115 kcal
-
51g napraforgó olaj451 kcal
-
3g porcukor11 kcal
A töltelékhez
Összesen
1127
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
4g só0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
5630
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
31.9g finomliszt116 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
5.1g margarin37 kcal
-
16.3g napraforgó olaj144 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
A töltelékhez
-
16g tehéntúró23 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
358
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1073.2 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1127
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.2 g
Zsír
-
Összesen 358.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5366 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 683 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1282 mg
-
Nátrium 1844 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 481.7 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 317.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 766 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
5630
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.7 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
358
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
2.5 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
-
8 dkg margarin
A töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
- A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat, belereszeljük a citrom héját, összeforgatjuk.
- A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. A szélét lekenjük vízzel és rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk.
- Hagyjuk kelni kb. 45 percet.
- Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Közepes lángon, óvatosan karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.
- Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6336
- Feltöltés dátuma: 2013. január 19.
Ajánló
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
A Hagyományos édes fánk sikerén felbuzdulva úgy éreztem, jöhet a következő farsangi édesség. Ezt a töltött változatot Anyukám szokta készíteni, de Ő téglalap tésztadarabokat vág, az egyik felére teszi a túrót és ráhajtja a tészta másik felét. Nos, én szerettem volna megtartani a fánkformát, így lett ez egy kerek töltött keltes. A sütéskor óvatosan bánjunk vele, fogjuk meg alulról a fánkot és lassan engedjük az olajba. Majd finoman fordítsuk meg. Féltem, hogy majd szétesik, de szerencsére nem történt ilyen baleset. 22 db lett belőle.