r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta Nóri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos túrótorta Nóri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 4435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9593.3 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 4435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát a hagyományos módon, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csomag vaníliás cukrot.
  2. Megsütjük egy tortaformában.
  3. Krém: a túrót összetörjük, belekeverünk a 10 dkg cukrot,egy csomag vaníliás cukrot, fél citrom levét és héját lereszelve. A tejszínhabot felverjük egy csomag habfixálóval, majd kb. a felét a túróhoz adjuk, ez lesz a krémünk.
  4. A megsült piskótát elvágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. A megmaradt habot rákenjük a tortára, a citromkarikákat kristálycukorba mártva a tortára tesszük, majd leöntjük zselatinnal. Ha maradt hab, még habzsák segítségével dekorálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9128
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én már sokszor sütöttem meg, és mindenki szereti, az íze nagyon finom, és szerintem nagyon látványosan néz ki. Nem bonyolult elkészíteni.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...