Citromos sült krumpli tepsiben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cochonrouge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
211
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1271
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
211
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1185.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 936.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
1271
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és feltesszük sós vízbe főni. Forrástól számítva kb. 5-10 percig főzzük, épp hogy csak megpuhuljon egy picit a külső része. Nem kell megfőzni!
- Leszűrjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Hideg vizet engedhetünk rá, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a kihűlt krumplit. Meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarunk egy egész citrom levét, sózzuk, borsozzuk A két kezünkkel jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a pác. A sütési idő felénél átforgatjuk finoman, majd hozzádobjuk a fokhagymagerezdeket héjastul.
- Előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 35-40 percig sütjük, amíg szép színe nem lesz. Sütés közben egyszer-kétszer kinyitjuk a sütőt, hogy távozni tudjon a pára, ettől ropogósabb lesz a külső kéreg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2067
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Cochonrouge
2 recept
Citrusos, könnyed ízével igazi nyári köret. Grill ételekhez, de bármilyen sülthöz tökéletes. Én a brassóihoz való krumplit is így sütöm már egy ideje (citrom nélkül), mert ropogós marad, és megúszom a kellemetlen olaj szagot.