r
Nosalty Logó

Citromos-spárgás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromos-spárgás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Összesen 2315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8022.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    4208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2744 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 2315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Elkészítés

A tésztához (linguine tészta)

  1. Ha friss tésztát készítünk (én így tettem), akkor a tojásból, sóból, lisztből tésztát gyúrunk, legalább negyed órát pihentetjük letakarva, majd lisztezett deszkánkinyújtjuk, felvágjuk a megfelelő méretűre. Ha kész tésztát használunk, akkor felteszünk egy nagy tésztafőző fazekat telve vízzel melegíteni.
  2. Közben a spárgák keményebb végeit letörjük, és kb. 3 részre szeljük őket átlósan vágva. Megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. Ha felforrt a tészta vize, megsózzuk, és amikor újra zubog, akkor beletesszük a tésztát (a friss megfő 2 perc alatt, a készet úgy főzzük, hogy számoljunk le 2 percet abból, amit a gyártó megad, hogy a tészta al dente főjjön meg.)
  4. A fővő tészta fölé egy külön pároló edénybe betehetjük a felvágott spárgákat 3 percre lefedve párolódni.
  5. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadunk 1 tk sót, a citromhéját, levét és a tejszínt, és máris levesszük a tűzről, melegen tartjuk.
  6. Ha ügyesek vagyunk, pont ekkorra fő meg a tészta, amit azonnal a citromos tejszínes serpenyőbe szedhetünk, és hozzáadhatunk még néhány ek tésztafőzőlevet is.
  7. Ráborítjuk a reszelt parmezánt, összekeverjük, majd jöhetneka spárgadarabok is. Összeforrósítjuk, megszórjuk bazsalikomlevéllel (egyben vagy felaprítva), és már tálalhatjuk is a legfinomabb citromos tésztát.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3879
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-spárgás tészta
Évi néni 1830 recept

Gyönyörű, zsenge spárga vásárlását követően kutakodtam egy jó recept után. Már nem nagyon tudom hol, de talán a Lifestyle channelen találtam ezt a receptet. Imádoma friss tésztát (készíteni is), még jobban a citromot. Kell ennél több? Bármikor, bármennyit meg tudnék enni ebből a finomságból.

Hozzávalók

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...