r
Nosalty Logó

Citromos pite Fahéjas Kávétól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéjas Kávé
Citromos pite Fahéjas Kávétól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Hab a tetejére

Összesen 779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Hab a tetejére

Összesen 4678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Hab a tetejére

Összesen 316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3604 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.2 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 4678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Hab a tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük elő 160 fokra. A tésztához a porcukrot, a lisztet és a vajat késes robotgépben összedolgozzuk. Ha már morzsás, akkor egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen elegyengetjük. Kanál hátával lelapítjuk. A sütőpapír lógjon túl, hogy majd a segítségével ki tudjuk emelni a sütit, ha elkészül. Mehet az előmelegített sütőbe, süssük elő, legyen szép színe, de ne barnára... Olyan arany színe legyen.:-)
  2. Közben a többi hozzávalót tegyük egy tálba (kivéve a citrusok héját, én azt díszítésre használtam), és készítsünk belőle "krémet". Azért van macskakörömben, mert nem lesz krém, folyni fog, de ez nem baj. Majd a sütőben szépen összeáll.
  3. Ha az alap elkészült, akkor öntsük a félkész tésztára, és mehet vissza a sütőbe. Jó 30 percig kell sütni, de azért figyeljük!!! Akkor kész, ha a krém még ruganyos, de nem ragad az ujjunkra. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Most lesz nehéz, mert már megkóstolnánk, de várjunk még!
  4. Ha teljesen kihűlt, készítsünk tejszínhabot a szokásos módon. A habtejszínt alacsony fokozaton kezdjük el felverni, majd apránként adjuk hozzá a porcukrot, majd a vanília aromát. És egy kis trükk, hogy gyorsabban készüljünk el és jó kemény habunk legyen: pár csepp citromlé... De csak óvatosan és ízlés szerint, ki milyen habot szeretne. Én habzsákból nyomtam, ezért kellett kemény, de ha az egészre szeretnénk felkenni, akkor ne verjük túl!
  5. Ha kihűlt, szépen (meleg vízbe mártott késsel) vágjuk fel. Én 22x33-as tepsit használtam, annál a legjobb, ha 3x6-ra osztjuk. És jöhet a habzsák. Mindegyik tetejére nyomjuk szépen habot, majd a lereszelt citrus héjakkal szórjuk meg!
  6. Voilá... Finom, frissítő ízű!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x33
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2676
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

Ruha Csere Party volt Pécsett, melyre a harapnivalókat én készítettem. Ez a pite az egyik volt...

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Hab a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...