Citromos napsugárszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
42g vaj299 kcal
-
67g tej37 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
8g pudingpor29 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
1g citrom aroma0 kcal
Tetejére
-
67g habtejszín195 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
16 kcal
-
5g pisztácia29 kcal
Összesen
953
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
250g vaj1793 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
5g citrom aroma0 kcal
Tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
97 kcal
-
30g pisztácia172 kcal
Összesen
5726
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
10.7g tojásfehérje6 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
5.3g mandula32 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Krém
-
13.4g vaj96 kcal
-
21.4g tej12 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
2.4g pudingpor9 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
0.3g citrom aroma0 kcal
Tetejére
-
21.4g habtejszín62 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
5 kcal
-
1.6g pisztácia9 kcal
Összesen
306
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 472 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 462 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
953
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 401.6 g
-
Telített zsírsav 213 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 982 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3831.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 1248 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 1214 mg
-
Nátrium 912 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.4 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 530.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2830 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 2774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 690 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
5726
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 tk sütőpor
Krém
-
25 dkg vaj
-
4 dl tej
-
1 ek cukor
-
20 dkg porcukor
-
5 ml citrom aroma
Tetejére
-
4 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk egy robotgéppel, majd ha kissé felverődött, a cukrot is hozzáadjuk és a citromlét is. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport elvegyítjük, majd a habhoz adjuk, keverőlapáttal óvatosan elkeverjük.
- A tésztát csomagolópapírral bélelt sütőlapra öntjük, elkenjük egy kenőkéssel, és 170 fokon légkeverés módban 8 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a tészta, lehúzzuk róla a papírt, és átfordítjuk a papírt egy tálcára, az alapot is ráhelyezzük.
Krém
- 3 dl tejet az 1 ek cukorral felmelegítünk, a maradék 1 dl tejet keverjük el a pudingporral. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük pudingot, és sűrűre főzzük állandó keverés mellett, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben kevergessük át, ne bőrösödjön be.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és kihabosítjuk. A kihűtött tésztára kenjük.
- A tejszínből habot verünk robottal a habfixálóval, majd a krém tetejére egyenletesen elkenjük. Egy villa segítségével hullámokat húzunk a tetejére, hogy díszesebb legyen.
Tetejére
- Csíkokra vágott kandírozott narancshéjjal és őrölt pisztáciával felváltva díszítjük. Jól behűtjük, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x20
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 10412
- Feltöltés dátuma: 2016. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Szükségtelen ehhez a süteményhez a tojássárgája. Nagyszerű módja annak, mire használjuk a maradék tojásfehérjénket, ha netán sok van, mint nekem például, mert a mélyhűtőben is eláll több hónapon keresztül. Ez a citromos sütemény lett az utóbbi időben nagy kedvenc. Igazán kifinomult íze van, kellemesen pikáns a citromaromától, és persze a friss citromtól. Érdemes jó minőségű aromát használni hozzá, ha lehetséges, mert akármilyen nem azt az ízt hozza ki belőle. Nem túl költséges édesség, és elvarázsolhatjuk vele családunkat és vendégeinket!