r
Nosalty Logó

Citromos mandulás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos mandulás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 474 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot mossuk meg, tegyük kis lábosba, és forrásban lévő vízzel öntsük le (vagy forraljuk fel a vizet a gyümölccsel együtt), és gyöngyöztetve főzzük kb. egy órát. Ha készen van a főtt gyümölcs, öntsük le róla a vizet, vágjuk félbe, és hűtsük ki.
  2. Miután kihűlt, vágjuk kisebb darabokra, és nézzük át, van-e benne mag. Ha van, dobjuk ki, majd ezt követően a citromot a héjával együtt késes élű robotgéppel vagy botmixerrel pürésítsük.
  3. A tojásokat és a cukrot gépi habverővel verjük habos, halványsárga állagúra (kb. 6-8 perc). Ezt követően öntsük bele a darált mandulát, sütőport, vaníliát, vegyítsük el, majd később adjuk hozzá a ricottát, és szintén vegyítsük el, a végén adjuk hozzá a citrompépet, a feldarabolt csokit és a gyömbért, ha használunk. Az egészet keverjük át géppel.
  4. Öntsük kis briós vagy muffin formákba, és 180 fokon 20-25 percig süssük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6965
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti eredeti változata Szicíliából származik, ott viszont naranccsal készítik, ami nagyon finom és különleges, de úgy gondoltam, teszek egy próbát citrommal is. Bevált. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...