Citromos mandulás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
474
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1898
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
23.3g citrom4 kcal
-
22.6g tojás28 kcal
-
20.5g cukor79 kcal
-
16.4g mandula97 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.8g vanília kivonat0 kcal
-
9.6g ricotta14 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
6.8g fehér csokoládé37 kcal
Összesen
259
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
474
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 100.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2501.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1075 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.5 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 248.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
1898
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
2 kávéskanál vanília kivonat
-
70 g ricotta
-
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
- A citromot mossuk meg, tegyük kis lábosba, és forrásban lévő vízzel öntsük le (vagy forraljuk fel a vizet a gyümölccsel együtt), és gyöngyöztetve főzzük kb. egy órát. Ha készen van a főtt gyümölcs, öntsük le róla a vizet, vágjuk félbe, és hűtsük ki.
- Miután kihűlt, vágjuk kisebb darabokra, és nézzük át, van-e benne mag. Ha van, dobjuk ki, majd ezt követően a citromot a héjával együtt késes élű robotgéppel vagy botmixerrel pürésítsük.
- A tojásokat és a cukrot gépi habverővel verjük habos, halványsárga állagúra (kb. 6-8 perc). Ezt követően öntsük bele a darált mandulát, sütőport, vaníliát, vegyítsük el, majd később adjuk hozzá a ricottát, és szintén vegyítsük el, a végén adjuk hozzá a citrompépet, a feldarabolt csokit és a gyömbért, ha használunk. Az egészet keverjük át géppel.
- Öntsük kis briós vagy muffin formákba, és 180 fokon 20-25 percig süssük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6973
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A süti eredeti változata Szicíliából származik, ott viszont naranccsal készítik, ami nagyon finom és különleges, de úgy gondoltam, teszek egy próbát citrommal is. Bevált.