r
Nosalty Logó

Citromos-mandulás édeskenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zazi
Citromos-mandulás édeskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztához

a tepsi kikenéséhez

Összesen 511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztához

a tepsi kikenéséhez

Összesen 3068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztához

a tepsi kikenéséhez

Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2774.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 3068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

tésztához

a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A mandulát durvára törjük, félretesszük. A tojást, xilitet, aromákat turmixgéppel összedolgozzuk.
  3. Hozzákeverjük a joghurtot, olajat, két citrom reszelt héját, fél citrom levét.
  4. A sütőport a lisztekkel összeszitáljuk, majd a tésztához keverjük. Végül beleszórjuk a mandulát.
  5. Egy őzgerincformát kivajazunk, lisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Kb. 40 perc alatt készre sütjük úgy, hogy félidőnél alufóliát borítunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 895
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 29.

Ajánló

Savanykás lekvárral nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg Stahl recept, én egy kicsit átreformáltam. Az alap egy 2 dl-es bögre volt, ezzel mértem a hozzávalókat.

Hozzávalók

tésztához

a tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...