r
Nosalty Logó

Citromos mákrolád

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromos mákrolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Citromkrém

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Citromkrém

Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Citromkrém

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromkrém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét könnyed habbá verjük, majd hozzáadva az édesítőszert tovább verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Ebbe forgatjuk a mákot.
  2. Egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen elsimítjuk rajta.
  3. 170 fokos sütőben alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk a papírról.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, fóliába tekerjük, hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Citromkrém

  1. A tojásokat az édesítővel, a citrom levével, a citrom héjával, egy csipet sóval elkeverjük.
  2. Gőz felett keverőtálban, folyamatos keverés mellett puding sűrűségűre besűrítjük, levesszük a gőzről, majd adagonként belekeverjük a felkockázott hideg vajat.
  3. Lefedett tárolóban, hűtőben eltartható 2 hétig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22551
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos mákrolád
Évi néni 1830 recept

Meyer citrom akcióm második felvonása. Természetesen dupla mennyiségű lemon curd-öt készítettem, de ehhez az édességhez csak a felét használtam el. Mindenképpen úgy lesz jó az állaga, ha már előző napon elkészítjük a krémet, és az is nagyon jót tesz neki, ha a rolót hűtőben tartjuk egy napig. Akkorra válik könnyen vághatóvá, megtartja a formáját. Megéri a várakozás.

Hozzávalók

Tészta

Citromkrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...