Citromos mákrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
163
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
816
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
187
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
163
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1722.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 645 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 211.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
816
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A tojások fehérjét könnyed habbá verjük, majd hozzáadva az édesítőszert tovább verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Ebbe forgatjuk a mákot.
- Egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen elsimítjuk rajta.
- 170 fokos sütőben alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk a papírról.
- A kihűlt tésztát megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, fóliába tekerjük, hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Citromkrém
- A tojásokat az édesítővel, a citrom levével, a citrom héjával, egy csipet sóval elkeverjük.
- Gőz felett keverőtálban, folyamatos keverés mellett puding sűrűségűre besűrítjük, levesszük a gőzről, majd adagonként belekeverjük a felkockázott hideg vajat.
- Lefedett tárolóban, hűtőben eltartható 2 hétig.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 22496
- Feltöltés dátuma: 2016. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Meyer citrom akcióm második felvonása. Természetesen dupla mennyiségű lemon curd-öt készítettem, de ehhez az édességhez csak a felét használtam el. Mindenképpen úgy lesz jó az állaga, ha már előző napon elkészítjük a krémet, és az is nagyon jót tesz neki, ha a rolót hűtőben tartjuk egy napig. Akkorra válik könnyen vághatóvá, megtartja a formáját. Megéri a várakozás.