r
Nosalty Logó

Citromos mákrolád

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Citromos mákrolád
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Citromkrém

163
Kalória
6g
Fehérje
3.2g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
42.4g
Víz
79.8g
Koleszterin
1.6g
Rost
697.1mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Citromkrém

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Citromkrém

Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Citromkrém

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét könnyed habbá verjük, majd hozzáadva az édesítőszert tovább verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Ebbe forgatjuk a mákot.
  2. Egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen elsimítjuk rajta.
  3. 170 fokos sütőben alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk a papírról.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, fóliába tekerjük, hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Citromkrém

  1. A tojásokat az édesítővel, a citrom levével, a citrom héjával, egy csipet sóval elkeverjük.
  2. Gőz felett keverőtálban, folyamatos keverés mellett puding sűrűségűre besűrítjük, levesszük a gőzről, majd adagonként belekeverjük a felkockázott hideg vajat.
  3. Lefedett tárolóban, hűtőben eltartható 2 hétig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Meyer citrom akcióm második felvonása. Természetesen dupla mennyiségű lemon curd-öt készítettem, de ehhez az édességhez csak a felét használtam el. Mindenképpen úgy lesz jó az állaga, ha már előző napon elkészítjük a krémet, és az is nagyon jót tesz neki, ha a rolót hűtőben tartjuk egy napig. Akkorra válik könnyen vághatóvá, megtartja a formáját. Megéri a várakozás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!