Citromos-mákos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1158
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
4632
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
1158
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 265 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4218.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1664 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 1579 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518.2 g
-
Cukor 282 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 465 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1533 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1049 micro
Összesen
4632
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy 20 cm-es tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A citrom héját lereszeljük.
- A puha margarint habosra verjük a cukorral. A reszelt citromhéját beletesszük, majd egyenként beleütjük a tojásokat, továbbra is kevergetve a masszát. Hozzákeverjük a mákot is.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd ezt is a masszához adjuk. 3 citrom levét kifacsarjuk, a nyert lé háromnegyedét a tésztába keverjük. A többit félretesszük a sziruphoz.
- A masszát a formába öntjük, és az előmelegített sütőben kb.75 percig sütjük (tűpróba). Rácsra téve kissé hűlni hagyjuk.
- Közben a félretett citromlevet elkeverjük a porcukorral ( hogy folyós cukormázat kapjunk). A még nem teljesen kihűlt sütemény tetejét megszurkáljuk egy tűvel, és ráöntjük a szirupot. Kicsit állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5181
- Feltöltés dátuma: 2023. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Wagensommer Alexandra
91 recept