r
Nosalty Logó

Citromos macaron

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szofika
Citromos macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk. Teljesen csomómentesnek, simának kell lennie, egyetlen porcukor-szemcse sem maradhat benne.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az ételfestéket is.
  3. Egy szilikonos lapáttal óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba: először az egyharmadát, jól keverjük el, majd a második részt, és keverés után a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl a masszát. Mikor már minden száraz hozzávaló "eltűnt" a tojáshabban, azaz homogén, ne keverjük tovább.
  4. Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 1 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
  5. Ha kész, párszor csapjuk hozzá a konyhapulthoz a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak és min. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 5 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 130 fokra és további kb. 5-6 percig még így süssük.
  7. Ha kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a lemon curd-del ragasszunk össze 2-2 darabot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 102608
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Ajánló

Több kép itt: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/lemon-curd-macaroon.html

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos macaron
Szofika 104 recept

A macaronokkal most már végezetesen, örök szerelembe estem. Mindig próbálok szebbet, és jobbat, és finomabbat készíteni. Ez már mánia.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...