r
Nosalty Logó

Citromos kocka Szasza konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos kocka Szasza konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 4655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5789.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1707 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 4655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Az a jó, ha már szinte fehér és nagyon sűrű massza lesz belőle.
  2. Ekkor beletesszük a citrom levét és héját, kicsit keverjük tovább, majd mehet bele az olaj, a vaníliás cukor.
  3. A lisztet beleszitáljuk a sütőporral együtt, és simára keverjük. Szép sűrű massza lesz belőle.
  4. Sütőpapíros, közepes tepsiben sütjük tűpróbáig. (Nálam a gázsütőben közepes hőfokon sült.)
  5. Mikor készen van, kitesszük hűlni, konyharuhával letakarjuk.

Krém

  1. A pudingport a liszttel, tojássárgájával, cukorral és kevés tejjel kikeverjük simára, majd mehet bele a többi tej, és feltesszük főni.
  2. Mikor készre főtt, hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt, mehet bele a margarin, a citromlé és a héja, a vanília aroma és a vaníliás cukor is. Megkóstoljuk, ha nem elég édeskés, akkor teszünk még cukrot bele.
  3. Ekkor kettévágjuk a tésztát, megkenjük a háromnegyed krémmel, rátesszük a tészta másik felét, megkenjük a maradék krémmel és színes cukorral díszítjük. De ezt el is lehet hagyni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2565
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra szerettem volna valami kevésbé édes süteményt készíteni, amivel nem kell sokat pepecselni. Így született meg ez a recept. Hamar megvan, és nagyon finom. A citromoknál én közepes méretűeket használtam. A cukor mennyisége a krémnél attól függ, hogy mekkora a beletett citrom, így kóstolni kell. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...