Citromos burgonyaleves madársaláta-pestoval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
A madársaláta-pestohoz:
-
15 kcal
-
10g madársaláta2 kcal
-
15g repceolaj133 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A citromos burgonyaleveshez:
-
100g burgonya58 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
38g görög joghurt39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
A madársaláta-pestohoz:
-
10g mandulapehely59 kcal
-
40g madársaláta8 kcal
-
60g repceolaj530 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g pecorino sajt39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A citromos burgonyaleveshez:
-
400g burgonya231 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
800g zöldség alaplé56 kcal
-
4g citromhéj2 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1258
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
A madársaláta-pestohoz:
-
0.6g mandulapehely4 kcal
-
2.5g madársaláta1 kcal
-
3.8g repceolaj33 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.6g pecorino sajt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A citromos burgonyaleveshez:
-
25g burgonya14 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
50.1g zöldség alaplé4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
9.4g görög joghurt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
79
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 96.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3381.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 2706 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 367.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
1258
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
A madársaláta-pestohoz:
-
40 g madársaláta
-
6 ek repceolaj
-
0.5 tk citromhéj
-
10 g pecorino sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A citromos burgonyaleveshez:
-
400 g burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
800 ml zöldség alaplé
-
2 tk citromhéj
-
150 g görög joghurt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A madársaláta-pestohoz:
- A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk hűlni. A salátát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, durvára vágjuk.
- A salátát a mandulával, olajjal, citromhéjjal és a pecorinoval konyhai aprítógépbe tesszük, és eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- A leveshez a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, felfőzzük, és lefedve, közepes hőmérsékleten, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
- A leveshez adjuk a citromhéjat, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük, hozzákavarjuk a joghurtot.
- A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a madársaláta-pestoval, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1330
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom, könnyű, nyárias burgonyaleves. Hidegen, melegen egyaránt finom.