r
Nosalty Logó

Citromos babapiskótás desszert Rékci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rékci
Citromos babapiskótás desszert Rékci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1099 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    373.6 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    896 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 279 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legelőször egy jénai tál aljába beletesszük a 105 g (1 doboz) babapiskótát.
  2. Ezután a habtejszínt felverjük (ha tejszínhab porból készítjük, akkor azt 3 dl tejjel verjük fel), fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, de közben kóstolgassuk meg, hogy ízlésünknek megfelelően édes legyen.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját, majd összekeverjük. Ez lesz a töltelék.
  4. A töltelék felét rásimítjuk a már előzőleg lerakott babapiskótára, majd a maradék babapiskótát rátesszük a töltelékre, majd a maradék töltelék kerül legfelülre.
  5. A tetejét citromszeletekkel és mentalevelekkel díszíthetjük. Hűtőbe tesszük pár órát érni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14794
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 08.

Ajánló

Egy meleg nyári napon igazi könnyű, hideg finomság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazán egyszerű, de nagyszerű recept, és nagyon-nagyon finom is! Mindenkinek ajánlom, aki rövid idő alatt akar összedobni valamilyen finomságot! :) A gyerekek nem fogják abbahagyni a sütievést, amíg az el nem fogy...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...