r
Nosalty Logó

Citromkrém mangópürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Citromkrém mangópürével
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Összesen 1529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    2852 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 1529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Elkészítés

A mangópüréhez

  1. A 2 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A mangót meghámozzuk, a húst levágjuk a magról, kockákra vágjuk. 2 ek-t félreteszünk, a többit pürésítjük.
  3. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mangópürét.
  4. A maradék zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  5. Az 1 citrom héját lereszeljük, a citromokat kicsavarjuk, 75 ml citromlevet kimérünk.
  6. A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat és a citromlevet.
  7. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a tojásos krémhez keverjük. 10 percig állni hagyjuk, míg elkezd kocsonyásodni.
  8. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. Majd óvatosan először a tejszínt, majd a tojások fehérjét a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  9. A citromkémet a mangópürével 4 pohárba rétegezzük.
  10. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  11. A megmaradt mangókockákkal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2758
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem szeretnénk, hogy a püré elsüllyedjen a krémben, minden réteg után tegyük kb. 5 percre a poharakat a hűtőbe.

Hozzávalók

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...