r
Nosalty Logó

Citromjoghurtos habszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromjoghurtos habszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból habot verünk. A kész habba óvatosan belekeverünk 2 ek lisztet.
  2. A masszát sütőpapíros tepsire vagy sütőlapra egyenletesen elkenjük. 30-40 percig szárítjuk előmelegített sütőben, kb 150 fokon. Óvatosan kell eltávolítani a sütőlapról, mert nagyon törik. (Én hidegen vettem le, és rögtön arra a tálcára tettem, amin tálaltam is.)
  3. Amikor a lap már majdnem kész, akkor amásik 5 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból szintén habot verünk, és 2 ek lisztet belekeverünk. Ugyanúgy szárítjuk, mint az előzőt.
  4. Ha a lapok kihűltek, elkészítjük a citromos tölteléket. A tejszínt félig felverjük, beletesszük a zselatin fix port és a habfixálókat. Kis keverés után hozzáadjuk a joghurtokat, és a reszelt citromhéjat.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krém 2/3-ával, és óvatosan ráhelyezzük a másik lapot is. Bekenjük a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7156
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sok tojásfehérjénk maradt, és gondolkodtunk, hogy lehetne ezeket hasznosítani. Szülinap is volt a családban, gondoltuk, most valami különlegessebbel lepjük meg az ünnepeltet. Így született meg a habos szelet ötlete.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...