r
Nosalty Logó

Citrom süti diós krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Citrom süti diós krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 334 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.4 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Töltelékhez

  1. A tejet feltesszük főni a cukorral. Amikor már forr, hozzáadjuk a darált diót, és sűrűre kevergetjük a tűzön. Ha túl sűrűnek érezzük, lehet lazítani egy kis tejjel.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik kör közepébe teszünk egy-egy teáskanál tölteléket.
  3. A tészta két oldalát a töltelékre hajtjuk, és a végeit eligazgatjuk úgy, hogy sütés közben a töltelék ne jöjjön ki belőle (citrom alakúra).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg kezd pirulni.

Bevonáshoz

  1. 1 dl tejbe tesszük a sárga ételfestéket, a maradék 0.5 dl tejbe a zöldet.
  2. Amikor a tészták megsültek és kissé kihűltek, egyesével lefestjük a sárga színű tejjel, a két végét a zöld színű tejjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11352
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrom süti diós krémmel
Salamon Csilla 1203 recept

Nem sokkal időigényesebb, mint a többi süti elkészítése. Bármilyen töltelékkel elkészíthető.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...