Ciabatta Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 2% Zsír
A BIGA kovászhoz
-
1 kcal
-
25g víz0 kcal
-
44g finomliszt159 kcal
A tésztához:
-
2 kcal
-
50g víz0 kcal
-
8g tej4 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 2% Zsír
A BIGA kovászhoz
-
7 kcal
-
200g víz0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
A tésztához:
-
15g friss élesztő16 kcal
-
400g víz0 kcal
-
60g tej34 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
3363
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 2% Zsír
A BIGA kovászhoz
-
0.4g friss élesztő0 kcal
-
12.8g víz0 kcal
-
22.4g finomliszt81 kcal
A tésztához:
-
1 kcal
-
25.6g víz0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
32g finomliszt116 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
Összesen
214
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4908.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 992 mg
-
Nátrium 3179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 655 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 715.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
3363
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A BIGA kovászhoz
- A kovászhoz keverjük krémesre az élesztőt egy kevés vízzel. Egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet. Keverjük hozzá az élesztős masszát, és annyi vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk.
- Borítsuk a kovászt enyhén lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5 percig, míg a tészta sima és rugalmas lesz. Tegyük a tésztát vissza a tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk 12-15 órára, illetve amíg a tészta megkel és elkezd összeesni.
- Hintsünk meg 3 sütőlemezt liszttel. A tésztához való élesztőt keverjük krémesre egy kis vízzel, majd keverjük bele a maradék vizet. Adjuk az elkavart élesztőt a biga kovászhoz, és keverjük el vele.
- Fakanállal erőteljesen keverjük bele a tejet. Kezünkkel fokozatosan, kb. 15 perc alatt dagasszuk hozzá a sóval elkavart lisztet, közben emelgetve a tésztát. Egy nagyon nedves tésztát kapunk, amely munkalapon nem gyúrható.
- Dolgozzuk bele az olívaolajat. Fedjük be enyhén olajozott frissentartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 90-120 percet, míg a tészta duplájára nő.
- Kanállal óvatosan toljuk le a tészta egyharmadát egy-egy előkészített sütőlapra, vigyázva, hogy a tészta ne nyomódjon meg.
- Lisztezett kézzel formázzuk, kb. 2,5 cm vastag hasábbá. Kicsit lapítsuk el, hintsük meg kevés liszttel, és meleg helyen hagyjuk kb. 30 percig kelni.
- Toljuk be 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 25-30 percig, míg megpirul és tompa hangot ad az alja ütögetésére. Hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1760
- Feltöltés dátuma: 2014. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Paradicsomos ízű ciabattához az 5. lépésben az olívaolajjal együtt tegyünk bele 120 g lecsepegtetett, olajos aszalt paradicsomot.