r
Nosalty Logó

Ciabatta egyszerűen MissEve konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ciabatta egyszerűen MissEve konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    2712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6597.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    5423 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük el a lisztet a sóval. Az élesztőt olvasszuk fel a langyos vízben. Öntsük össze a kettőt, kicsit keverjük el, és hagyjuk állni 10 percig.
  2. A robotgép dagasztókarjával kezdjük el alacsony fokozaton dagasztani. Akkor jó, ha egy könnyű tésztát kapunk, ami elválik az edény falától.
  3. Kenjünk ki egy edényt olívaolajjal, és borítsuk át ide a tésztát (sokszor csinálom jénaiban, hogy lássam, mi zajlik odabent). Forgassuk meg néhányszor, hogy mindenhol érje az olaj a felületét, majd zárjuk le az edényt fóliával, és hagyjuk állni 1 órát.
  4. Félidőben kezdjük el előmelegíteni a sütőt 250 C fokra (vagy legmagasabb fokozatra) lesz szükség.
  5. A tészta kb. kétszeresére fog kelni. Még az edényben érdemes belekeverni a tetszőlegesre felvágott vagy egészben hagyott olajbogyókat.
  6. Ezután szedjük ki a tésztát egy kilisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit. Vágjuk ketté, és formázzunk belőlük rudakat, majd tekerjük meg őket 3-szor.
  7. Helyezzünk sütőpapírt a tepsi aljára, és enyhén lisztezzük be. Helyezzük rá a megcsavart ciabattákat, és szórjuk meg őket kukoricadarával.
  8. Tegyük a 250 C fokos sütőbe, és kb. 20 percig süssük. Ha kész, a felszíne aranybarna és ropogós. Jó étvágyat! :-)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7963
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Ajánló

Sajttálakhoz, szalámikhoz fenséges! Frissen, melegen, ropogósan tálald!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy egyszerű, és lenyűgöző vendégváró! Sajtokkal, szalámikkal, házi készítésű vajkrémemmel mindig megörvendeztetem a családot/ barátokat :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...