r
Nosalty Logó

Chilis - narancsos csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Chilis - narancsos csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2389 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 3982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit linzertésztává gyúrjuk és készre sütjük, majd kihűtjük.
  2. A narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, apróra kockázzuk.
  3. Ugyanígy feldaraboljuk a chilit is, magjait eltávolítjuk.
  4. A tejszínt egy lábasban összekeverjük a tojások sárgájával és a xilittel, folyamatosan kevergetve melegítjük, míg sűrűsödni nem kezd.Ekkor hozzákeverjük a feldarabolt étcsokoládét addig kavargatva, míg teljesen el nem olvad.
  5. A masszát a tésztára öntjük, és hűtőben megdermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9824
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis - narancsos csokoládétorta
Évi néni 1830 recept

Terveim szerint szerettem volna narancslével és narancslikőrrel kevert tejszínhabbal díszíteni a tortát, de új habszifonomból nem tudtam elővarázsolni a habot. Sajnos így is nagyon finom lett a süti. Hogy fogok így lefogyni?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...