r
Nosalty Logó

Chilis-avokádós omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis-avokádós omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    2105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 1083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 adagra: Az avokádót a tejföllel, chilivel, pici sóval összetörjük botmixerrel.
  2. Két tojást pár csepp tejjel, csipet sóval felverünk.
  3. Kevés olajon a serpenyőben lefedve, lassú tűzön sütjük.
  4. Amikor kezd dermedni, de még folyós a teteje megszórjuk a sajt felével, két szelet sonkát teszünk, arra pedig rákanalazzuk a krém felét. Tovább hagyjuk lefedve.
  5. Ha megolvadt a sajt és még itt-ott lágy a tojás, akkor ráhajtjuk a másik felére, és még pár másodpercig hagyjuk sülni, majd tálalhatjuk is.
  6. Csinálhatjuk is a másik adagot, vagy egyszerre két serpenyőben készítsük el.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5399
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek