Chilis-avokádós omlett
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
540
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1083
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1992.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 1052 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 169.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
540
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 82 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 879 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3985.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 836 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 2105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 339.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 709 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 695 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1357 micro
Összesen
1083
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 adagra: Az avokádót a tejföllel, chilivel, pici sóval összetörjük botmixerrel.
- Két tojást pár csepp tejjel, csipet sóval felverünk.
- Kevés olajon a serpenyőben lefedve, lassú tűzön sütjük.
- Amikor kezd dermedni, de még folyós a teteje megszórjuk a sajt felével, két szelet sonkát teszünk, arra pedig rákanalazzuk a krém felét. Tovább hagyjuk lefedve.
- Ha megolvadt a sajt és még itt-ott lágy a tojás, akkor ráhajtjuk a másik felére, és még pár másodpercig hagyjuk sülni, majd tálalhatjuk is.
- Csinálhatjuk is a másik adagot, vagy egyszerre két serpenyőben készítsük el.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5411
- Feltöltés dátuma: 2012. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket.