r
Nosalty Logó

Chilis-avokádós omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis-avokádós omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    2105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 1083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 adagra: Az avokádót a tejföllel, chilivel, pici sóval összetörjük botmixerrel.
  2. Két tojást pár csepp tejjel, csipet sóval felverünk.
  3. Kevés olajon a serpenyőben lefedve, lassú tűzön sütjük.
  4. Amikor kezd dermedni, de még folyós a teteje megszórjuk a sajt felével, két szelet sonkát teszünk, arra pedig rákanalazzuk a krém felét. Tovább hagyjuk lefedve.
  5. Ha megolvadt a sajt és még itt-ott lágy a tojás, akkor ráhajtjuk a másik felére, és még pár másodpercig hagyjuk sülni, majd tálalhatjuk is.
  6. Csinálhatjuk is a másik adagot, vagy egyszerre két serpenyőben készítsük el.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5404
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...