r
Nosalty Logó

Chilis-ananászos pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Chilis-ananászos pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az ananászos krémhez

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az ananászos krémhez

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 1395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az ananászos krémhez

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.2 g
  • Cink
    392 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    305 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Az ananászos krémhez

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

Az ananászos krémhez

  1. Az ananászt meghámozzuk, a középső, fás részt kivágjuk, majd apró kockákra felszeleteljük.
  2. Az ananászt az ananászlével és a cukorral egy edénybe tesszük, majd alacsony lángon elkezdjük összemelegíteni, éppen annyira, hogy kicsit megpuhuljon és elkezdje kiereszteni a elvét.
  3. Ha már az ananász már kiengedte a levét és picit megpuhult, akkor levehetjük a tűzről.
  4. Hozzáadjuk a chilit, és egy botmixer segítségével pépesítjük, majd finom szűrőn átpasszírozzuk. Az átszűrt ananászléhez hozzákeverjük a kókusztejet.
  5. A zselatinlapokat a csomagoláson található utasítások szerint elkészítjük, és az ananászkrémhez keverjük. A krémet négy pohárba adagoljuk, és betesszük a hűtőbe.

A túrókrémhez

  1. Amíg az ananászkrém a hűtőben dermed, addig elkészítjük a túróhabot. Ehhez a túrót finom szűrőn átpasszírozzuk.
  2. A túróhoz hozzáadjuk fél vaníliarúd kikapargatott belsejét, a tejszínt, és sima, habos állagúra keverjük.
  3. A vizet, a cukrot, a citrom levét és héját egy edényben összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A zselatinlapokat annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  5. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a még meleg cukorsziruphoz.
  6. A zselatinos szirupot hozzáadjuk a túrókrémhez, és jól elkeverjük.
  7. Amikor már kezd összeállni, akkor habzsákba töltjük, kivesszük a hűtőből az ananászos poharakat, és mindegyikbe nyomunk egy keveset.
  8. Friss chilivel és mentával díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3467
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gordon Ramsay Háromcsillagos séf című könyve nem kifejezetten otthoni főzőcskézésre ajánlott, meglehetősen bonyolult, összetett recepteket tartalmaz. Ez talán az egyik legkönnyebben elkészíthető, sőt, még gyors is. Éppen ezért választottam be a karácsonyi menübe, mert különleges, de mégsem kell vele órákat vacakolni, ami az utolsó nagy hajtásban, amikor már mindennel úszik az ember és még a fa sincs feldíszítve, akkor nagyon jól jön!

Hozzávalók

Az ananászos krémhez

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...