Chelsea tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
9g tojás12 kcal
Töltelék
-
4g vaj30 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60 kcal
Máz
Összesen
547
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
55g tojás69 kcal
Töltelék
-
25g vaj179 kcal
-
75g barna cukor285 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
Máz
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
42.3g finomliszt154 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
25.4g tej14 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
Töltelék
-
2.1g vaj15 kcal
-
6.3g barna cukor24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12.7g aszalt gyümölcsök30 kcal
Máz
Összesen
276
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
547
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2066.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 803 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 586.6 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 154.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 144 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
1 csipet só
-
7 g instant élesztő
-
300 ml tej
-
40 g vaj
-
1 db tojás
Töltelék
-
25 g vaj
-
75 g barna cukor
-
2 teáskanál fahéj
-
150 g aszalt gyümölcsök
Máz
Elkészítés
Tészta
- A liszthez egy csipet sót adunk, a közepébe mélyedést készítünk, ahová beleöntjük az instant élesztőt. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet és a vajat. Amikor a vaj teljesen felolvadt, a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, majd elkezdjük kézzel összedolgozni.
- A tésztát szép simára (ragadás mentesre) kidolgozzuk. A tálat egy konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Töltelék
- A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra sodorjuk, majd megkenjük a felolvasztott vajjal, erre hintjük rá a barna cukrot, a fahéjat és az aszalt gyümölcsöket.
- A tésztát óvatosan és jó szorosan feltekerjük, majd kb. 4 cm vastagságú karikákat szeletelünk belőle.
- A tepsit alaposan kikenjük olajjal és ebbe helyezzük a tekercseket.
- A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A tekercseket 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Máz
- A tejet és a cukrot folyamatos kevergetés mellett elkezdjük melegíteni. Amikor már bugyogni kezd, a hőfokot minimumra vesszük és még 3 percig így főzzük tovább.
- Amikor a tekercsek kisültek, mindegyik tetejét megkenjük a mázzal.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5949
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
Ennek a fantasztikus süteménynek a receptje a 18. századi Londonba vezethető vissza. Tehát egy igazán szép kort megélt süteményről van szó. Véleményem szerint tökéletes kísérője lehet a délutáni teánknak.