r
Nosalty Logó

Chelsea tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Chelsea tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez egy csipet sót adunk, a közepébe mélyedést készítünk, ahová beleöntjük az instant élesztőt. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet és a vajat. Amikor a vaj teljesen felolvadt, a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, majd elkezdjük kézzel összedolgozni.
  2. A tésztát szép simára (ragadás mentesre) kidolgozzuk. A tálat egy konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.

Töltelék

  1. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra sodorjuk, majd megkenjük a felolvasztott vajjal, erre hintjük rá a barna cukrot, a fahéjat és az aszalt gyümölcsöket.
  2. A tésztát óvatosan és jó szorosan feltekerjük, majd kb. 4 cm vastagságú karikákat szeletelünk belőle.
  3. A tepsit alaposan kikenjük olajjal és ebbe helyezzük a tekercseket.
  4. A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A tekercseket 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Máz

  1. A tejet és a cukrot folyamatos kevergetés mellett elkezdjük melegíteni. Amikor már bugyogni kezd, a hőfokot minimumra vesszük és még 3 percig így főzzük tovább.
  2. Amikor a tekercsek kisültek, mindegyik tetejét megkenjük a mázzal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5949
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ennek a fantasztikus süteménynek a receptje a 18. századi Londonba vezethető vissza. Tehát egy igazán szép kort megélt süteményről van szó. Véleményem szerint tökéletes kísérője lehet a délutáni teánknak. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...