Cheesecake házi eperdzsemmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A cheesecake-hez
-
21g keksz87 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
30 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
10 kcal
Az eperdzsemhez
Összesen
552
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A cheesecake-hez
-
250g keksz1048 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
600g krémsajt1500 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
114 kcal
Az eperdzsemhez
Összesen
6624
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A cheesecake-hez
-
8.7g keksz36 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
20.8g krémsajt52 kcal
-
3.5g porcukor13 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
3.5g crème fraîche12 kcal
-
3.5g habtejszín10 kcal
-
4 kcal
Az eperdzsemhez
Összesen
228
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
552
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.6 g
Zsír
-
Összesen 347.5 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2667.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 763 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 792 g
-
Cukor 565 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1071.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 553 mg
-
D vitamin: 229 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 848 mg
-
Retinol - A vitamin: 1460 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1412 micro
Összesen
6624
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A cheesecake-hez
-
12 dkg vaj
-
600 g krémsajt
-
3 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1 dl habtejszín
-
1.5 púpozott ek étkezési keményítő
Az eperdzsemhez
Elkészítés
A cheesecake-hez
- A torta készítése:
- A ledarált kekszet összedolgozzuk a kézmeleg vajjal, majd a masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk.
- A krémsajtot, a créme fraiche-t, a tejszínt, a cukrot és a keményítőt alaposan kikeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat (és a sárgáját).
- A masszát a kekszes „tészta” tetején eloszlatjuk, habkártyával a tetejét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A sütő aljába helyezzünk egy forró vízzel teli tepsit.
- A tortát hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, különben nem lehet szeletelni, legföljebb kanállal fogyasztani.:)
- Eperdzsem készítése:
- A tisztított eper felét (a puhábbakat) egy lábosba tesszük, a másik felét (a keményebbeket) apró kockára vágjuk, félretesszük. A lábosban lévő epreket burgonyanyomóval összenyomjuk, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd nagy lángon kb. 3-5 percig forraljuk. A tetején keletkező habot lemerjük.
- Amikor kissé kihűlt, óvatosan belekeverjük az eperdarabokat, majd üvegbe töltjük, és az üveget a fejére állítjuk.
- Tálaláskor a cheesecake-szeletek tetejére kanalazzuk az eperdzsemet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 39074
- Feltöltés dátuma: 2010. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyre készítettem.