r
Nosalty Logó

Charlotte Tropical

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Charlotte Tropical
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 3704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 3704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Készítsünk piskótatekercs alapotígy- annyi különbséggel, hogy a tésztából egy vékony rétegre valót öntsünk egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, és csak a maradékot öntsük tepsibe a tekercshez. Süthetjük őket együtt.
  2. Kenjük meg a tekercsnek való lapot lekvárral. Tekerjük fel.
  3. Folpackkal béleljünk ki egy domború aljú tálat. Szeletenként tegyük bele a piskótatekercseket, beborítva vele körben a tál alját.
  4. Az ananász és a mangó felét turmixoljuk össze. (Ha konzerv gyümölcsöt használunk, csepegtessük le.) Ezt adjuk a mascarponéhoz, és dolgozzuk össze robotgéppel.
  5. A cukorral verjük fel kemény habbá a tejszínt. (Ha valaki édesebben szeretné, tehet bele még cukrot.)
  6. Dolgozzuk bele a habot a mascarponés keverékbe.
  7. Kevés vízben olvasszuk fel a zselatint, majd jól elkeverve adjuk a krémhez.
  8. Spatulával simítsuk bele a tálba úgy, hogy közben belerétegezzük a megmaradt gyümölcsöket.
  9. Amikor kész, fedjük be a kerek tortalappal, és tegyük egy éjszakára, de leglább 5-6 órára hűtőbe.
  10. Ha kész, borítsuk ki, és szeleteljük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42381
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 13.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapot ünnepeltünk. Mivel a gyerekek imádják az ananászt, emiatt készült ez a verzió. FONTOS: az ananász szétmálasztja a hagyományos zselatint, így olyan fixáló zselatinport vegyünk, ami ehhez használható. Ezt úgy tudjuk meg, hogy a csomagoláson nem találunk figyelmeztető feliratot ananászra, kiwire, fügére és papayára vonatkozóan. Ezek ugyanis tartalmaznak egy enzimet, ami nem engedi a zselatint megkötni. Ténlyeg nem. Tapasztalat... :-) 

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...