r
Nosalty Logó

Charlotte Tropical

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Charlotte Tropical
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

461
Kalória
10.7g
Fehérje
33.6g
Szénhidrátok
31.9g
Zsír
83.5g
Víz
190.5g
Koleszterin
841.8mg
Rost
21.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 3704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 3704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Készítsünk piskótatekercs alapotígy- annyi különbséggel, hogy a tésztából egy vékony rétegre valót öntsünk egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, és csak a maradékot öntsük tepsibe a tekercshez. Süthetjük őket együtt.
  2. Kenjük meg a tekercsnek való lapot lekvárral. Tekerjük fel.
  3. Folpackkal béleljünk ki egy domború aljú tálat. Szeletenként tegyük bele a piskótatekercseket, beborítva vele körben a tál alját.
  4. Az ananász és a mangó felét turmixoljuk össze. (Ha konzerv gyümölcsöt használunk, csepegtessük le.) Ezt adjuk a mascarponéhoz, és dolgozzuk össze robotgéppel.
  5. A cukorral verjük fel kemény habbá a tejszínt. (Ha valaki édesebben szeretné, tehet bele még cukrot.)
  6. Dolgozzuk bele a habot a mascarponés keverékbe.
  7. Kevés vízben olvasszuk fel a zselatint, majd jól elkeverve adjuk a krémhez.
  8. Spatulával simítsuk bele a tálba úgy, hogy közben belerétegezzük a megmaradt gyümölcsöket.
  9. Amikor kész, fedjük be a kerek tortalappal, és tegyük egy éjszakára, de leglább 5-6 órára hűtőbe.
  10. Ha kész, borítsuk ki, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Születésnapot ünnepeltünk. Mivel a gyerekek imádják az ananászt, emiatt készült ez a verzió. FONTOS: az ananász szétmálasztja a hagyományos zselatint, így olyan fixáló zselatinport vegyünk, ami ehhez használható. Ezt úgy tudjuk meg, hogy a csomagoláson nem találunk figyelmeztető feliratot ananászra, kiwire, fügére és papayára vonatkozóan. Ezek ugyanis tartalmaznak egy enzimet, ami nem engedi a zselatint megkötni. Ténlyeg nem. Tapasztalat... :-) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!