r
Nosalty Logó

Cézár saláta Cesare Cardini módra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Cézár saláta Cesare Cardini módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12540 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5662 micro
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4238.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4416 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1040 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1479 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    50159 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22648 micro
Összesen 1922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2876 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Botmixerrel pürésítsük a tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, 1 gerezd összezúzott fokhagymával, a citromlével és a parmezánnal, és közben cseppenként adjuk hozzá az olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Ízesítsük a worcestershire-szósszal, sóval és borssal.
  2. Bontsuk leveleire a salátát, tépkedjük falatnyi darabokra, majd tegyük tálba.
  3. Sózzuk és borsozzuk meg a húst, majd 0,3 dl felforrósított olajon, közepes lángon süssük pirosra.
  4. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel 0,2 dl olajat, süssük meg rajta a megmaradt fokhagymát, majd vegyük ki.
  5. A fokhagymás zsiradékon, a serpenyőt néhányszor megrázogatva pirítsuk meg a felkockázott kenyérszeleteket.
  6. Forgassuk össze a salátát az öntettel, majd tegyük tányérra. Hintsük meg a kenyérkockákkal, halmozzuk rá a felszeletelt csirkemellet. Díszítsük néhány parmezánforgáccsal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 38786
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Tippek : - A friss salátát csak tálalás előtt forgassuk össze az öntettel, különben a levelek elvesztik ropogósságukat. - Az öntetből készíthetünk egyszerre nagyobb adagot. Befőttes üvegben, hűtőszekrényben 1-2 hétig is eláll. - Pulykamellel is finom, de húsmentesen is tálalhatjuk. - Bármilyen szikkadt kenyér megfelelő a salátához. Még ízletesebb lesz, ha a csirkesütés után visszamaradt zsiradékban sütjük meg a fokhagymát, majd a kenyérkockákat.  - Fontos, hogy leöblítés után alaposan lecsepegtessük a salátalevelet. A felesleges víz eláztatja az ételt. - Római saláta helyett használhatunk jégsalátát is. - Pirított kenyérkocka, más néven kruton készen is kapható, de a saját készítésű mindig ízletesebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cézár saláta Cesare Cardini módra
Csutak Enikő 82 recept

Eredete: Cesare Cardini olasz séf mexikói-amerikai határ közelében fekvő éttermébe egyszer nagy vendégsereg tért be. A séf ekkor improvizálta a meglévő alapanyagokból az ízletes Cézár-salátát. A recept a Blikk Nők Konyha magazinból származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...