r
Nosalty Logó

Céklatorta mascarpone krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kukoricaderce
Céklatorta mascarpone krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    460.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6005.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.1 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 7048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A céklát reszeljük apróra.
  2. Cukrot, vaníliás cukrot keverjük össze a tojásokkal, majd öntsük hozzá az olajat.
  3. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, fűszereket, sót.
  4. Az összetört mandulát, mazsolát, céklát keverjük a liszthez, majd az egészet adjuk a tojásos keverékhez
  5. Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntsük a masszát, majd süssük 170 fokos sütőben tűpróbáig, kb. másfél órát.
  6. A krém hozzávalóit keverjük össze, s a kihűlt, félbevágott tortát kenjük meg vele. Fogyasztásig hűtőben tároljuk a kész tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18194
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kukoricaderce 10 recept

Mi lenne, ha a répatorta alapanyagát céklával helyettesíteném? Ötlet: A mandulát legegyszerűbben úgy törhetjük össze, hogy a bontatlan zacskót egy vágódeszkára tesszük, és a húsklopfolóval kíméletlenül nekiesünk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...