Céklatorta mascarpone krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kukoricaderce
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
67g cékla19 kcal
-
47g finomliszt170 kcal
-
47g cukor181 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
83g mascarpone337 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1174
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
400g cékla115 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
7048
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
18.9g cékla5 kcal
-
13.3g finomliszt48 kcal
-
13.3g cukor51 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
71 kcal
-
4.7g mandula28 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.4g mazsola7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
23.7g mascarpone96 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
333
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 76.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
1174
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.4 g
Zsír
-
Összesen 460.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6005.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1355 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 2536 mg
-
Nátrium 1474 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 627.1 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 469.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 96 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 678 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1034 micro
Összesen
7048
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg cékla
-
28 dkg finomliszt
-
28 dkg cukor
-
4 db tojás
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg mazsola
-
gyömbérpor ízlés szerint
-
1 csipet só
A krémhez
-
500 g mascarpone
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A céklát reszeljük apróra.
- Cukrot, vaníliás cukrot keverjük össze a tojásokkal, majd öntsük hozzá az olajat.
- Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, fűszereket, sót.
- Az összetört mandulát, mazsolát, céklát keverjük a liszthez, majd az egészet adjuk a tojásos keverékhez
- Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntsük a masszát, majd süssük 170 fokos sütőben tűpróbáig, kb. másfél órát.
- A krém hozzávalóit keverjük össze, s a kihűlt, félbevágott tortát kenjük meg vele. Fogyasztásig hűtőben tároljuk a kész tortát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 18142
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
kukoricaderce
10 recept
Mi lenne, ha a répatorta alapanyagát céklával helyettesíteném? Ötlet: A mandulát legegyszerűbben úgy törhetjük össze, hogy a bontatlan zacskót egy vágódeszkára tesszük, és a húsklopfolóval kíméletlenül nekiesünk.