r
Nosalty Logó

Céklatorta 2. -sokcsokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Céklatorta 2. -sokcsokis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5236.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2213 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    921 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 3138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, s puhára főzzük.
  2. Késbetétes robotgépben összeaprítjuk a céklát, majd az apróra tört csokit is hozzáadjuk, s felaprítjuk. (Ha nincs robotgépünk, a céklához reszelve vagy darálva adjuk a csokit, s botturmix-szal pürésítjük.)
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A három sárgáját összekeverjük a cukorral és a folyékonyra olvasztott vajjal.
  4. A cukros keverékhez adjuk a céklás-csokis krémet, majd a sütőporos lisztet és a diót is.
  5. A habverő karokat lepucolva egy csipet sóval keményre verjük a fehérjéket, majd a habot a tésztához forgatjuk.
  6. Kivajazott (kerek) formában 45 perc alatt megsütjük a sütit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13697
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Érkezett a zöldségszállítmánnyal néhány zsenge cékla. Mivel már sokszor hallottam, hogy csokival kombinálva hiperfinom tortát lehet belőle csinálni, és épp rendelésem is volt sütire, utánanéztem a recepteknek. Sokat végignéztem, a végeredmény mégis saját kútfőből származik. A Fűszer és Lélek-en talált recepthez  képest csökkentettem a cukor mennyiségét, kihagytam a kakaót, hozzáadtam tejcsokit (én kindercsokit használtam, nagyon finom lett vele!), meg külön felvertem a tojáshabot. Így a Fűszeres Eszter képén látható és leírt sütihez képest könnyebb állagú, kevésbé tömény lett az enyém. Na de mennyire finom! Puha, könnyű, légies tészta, de egyúttal sűrű és szájban olvadó is. Kicsit morzsálódik, krémmel nem lehetne tölteni, de mondjuk vaníliafagyival el tudom képzelni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...