Céklás zöldségek hajdinával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Céklás zöldségek
-
2 ek ghee
-
1 teáskanál római kömény
-
1 ek koriander
-
1 kávéskanál kurkuma
-
2 közepes db cékla
-
1 közepes db brokkoli
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
Hajdina
344
Kalória
12.7g
Fehérje
61.4g
Szénhidrátok
8.5g
Zsír
297.3g
Víz
15.1g
Koleszterin
11.4g
Rost
7.1g
Cukor
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
Céklás zöldségek
-
7g ghee50 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
126g cékla36 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Hajdina
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
Céklás zöldségek
-
28g ghee201 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
502g cékla145 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Hajdina
Összesen
1379
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
Céklás zöldségek
-
1.5g ghee11 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
26.5g cékla8 kcal
-
26.4g brokkoli5 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.6g víz0 kcal
Hajdina
Összesen
73
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 297.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 901 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1702 micro
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2892.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 785 mg
-
Foszfor 1293 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 46 mg
Víz
-
Összesen 1189.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 349 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1060 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 3605 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6808 micro
Összesen
1379
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
73
kcal
Elkészítés
Céklás zöldségek
- A hajdinát egy szűrőbe mossuk meg alaposan addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd csöpögtessük le.
- Tegyünk fel egy edényt a tűzre, majd öntsük bele a lecsöpögtetett hajdinát, és szárazon pirítsuk meg egy picit. Majd öntsük fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel, és sózzuk meg. Majd forraljuk fel, és takarékon lefedve főzzük, amíg a víz el nem párolog róla (kb. 25 perc).
- Amíg a hajdina elkészül, pucoljuk meg a céklát, vágjuk vékony szeletekre, és utána vékony csíkokra. A brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg.
- Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd ha felmelegedett, tegyük bele a római köményt, amikor picit megpirult, tegyük hozzá a koriandert és a gyömbért. Adjuk hozzá kurkumát, majd a céklát, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a cékla puhulni. Ahhoz, hogy a cékla puha legyen, többször is tegyünk hozzá pici vizet, hogy folyamatosan tudjon a cékla párolódni. Amikor már majdnem megpuhult, tegyük hozzá a brokkolit, pároljuk együtt egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz róla, picit süssük le.
- A végén adjuk hozzá a petrezselymet, sót.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 25 perc
A hajdinát nagyon szeretem, részben, mert imádom a különleges ízét, másrészt, mert nagyon sok kedvező hatása van, többek között nagyon jól segít az érfalak egészségét megőrizni. A kedvező hatásokról a blogon részletesen olvashatsz. A hajdina gluténmentes, így gyenge emésztésűek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!