r
Nosalty Logó

Céklás zöldségek hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Céklás zöldségek hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Céklás zöldségek

Hajdina

Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Céklás zöldségek

Hajdina

Összesen 1379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Céklás zöldségek

Hajdina

Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1060 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3605 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6808 micro
Összesen 1379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Céklás zöldségek

Hajdina

Elkészítés

Céklás zöldségek

  1. A hajdinát egy szűrőbe mossuk meg alaposan addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd csöpögtessük le.
  2. Tegyünk fel egy edényt a tűzre, majd öntsük bele a lecsöpögtetett hajdinát, és szárazon pirítsuk meg egy picit. Majd öntsük fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel, és sózzuk meg. Majd forraljuk fel, és takarékon lefedve főzzük, amíg a víz el nem párolog róla (kb. 25 perc).
  3. Amíg a hajdina elkészül, pucoljuk meg a céklát, vágjuk vékony szeletekre, és utána vékony csíkokra. A brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg.
  4. Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd ha felmelegedett, tegyük bele a római köményt, amikor picit megpirult, tegyük hozzá a koriandert és a gyömbért. Adjuk hozzá kurkumát, majd a céklát, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a cékla puhulni. Ahhoz, hogy a cékla puha legyen, többször is tegyünk hozzá pici vizet, hogy folyamatosan tudjon a cékla párolódni. Amikor már majdnem megpuhult, tegyük hozzá a brokkolit, pároljuk együtt egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz róla, picit süssük le.
  5. A végén adjuk hozzá a petrezselymet, sót.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16182
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Ajánló

Szedd ki tányérra a céklás zöldséget és a hajdinát, majd  locsold meg olívaolajjal, és tálalhatod is:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A hajdinát nagyon szeretem, részben, mert imádom a különleges ízét, másrészt, mert nagyon sok kedvező hatása van, többek között nagyon jól segít az érfalak egészségét megőrizni. A kedvező hatásokról a blogon részletesen olvashatsz. A hajdina gluténmentes, így gyenge emésztésűek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

Céklás zöldségek

Hajdina

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...