r
Nosalty Logó

Céklás párolt káposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Céklás párolt káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1743.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    892 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát nyolc cikkre vágjuk, és vékony szálasra szeleteljük, a céklát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, ráöntjük az olajat, megpattogtatjuk rajta a köménymagot, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
  3. Ezután hozzáadjuk a káposztát és a céklát, sózzuk, és ízesítsük mézzel, ecettel, és fedő alatt készre pároljuk. Ha elfövi a levét, kevés vízzel pótoljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4595
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás párolt káposzta
Ligeti Károly 129 recept

Párolt káposzta és cékla házasításából született ez a köret, mellyel a sültek mellé adható köretek választékát szeretném bővíteni. Ízesítése, mint a párolt káposztáé, különlegességét a cékla adja, ízével és színével, ahogy megfesti a káposztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...