Céklás párolt káposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
105
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
502g cékla145 kcal
-
1500g káposzta300 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g méz152 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
835
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
23.4g cékla7 kcal
-
69.8g káposzta14 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
2.3g méz7 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
40
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
105
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1743.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.3 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1459.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 459 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 914 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 892 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
835
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db cékla
-
1 közepes fej káposzta
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
2 ek méz
-
2 ek almaecet
-
1 kávéskanál köménymag
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A káposztát nyolc cikkre vágjuk, és vékony szálasra szeleteljük, a céklát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
- A cukrot karamellizáljuk, ráöntjük az olajat, megpattogtatjuk rajta a köménymagot, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
- Ezután hozzáadjuk a káposztát és a céklát, sózzuk, és ízesítsük mézzel, ecettel, és fedő alatt készre pároljuk. Ha elfövi a levét, kevés vízzel pótoljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4608
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Párolt káposzta és cékla házasításából született ez a köret, mellyel a sültek mellé adható köretek választékát szeretném bővíteni. Ízesítése, mint a párolt káposztáé, különlegességét a cékla adja, ízével és színével, ahogy megfesti a káposztát.