r
Nosalty Logó

Casatetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Casatetti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 4104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    301.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 4104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összemorzsoljuk. Néhány perc alatt rugalmas tésztát kapunk.
  2. A tésztát fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A tésztát kinyújtjuk 2 mm vékony lappá, és ovális formákat szaggatunk belőle. Egy-egy sütemény két vékony lapból van összeragasztva.

Töltelék

  1. A tölteléket kimérjük, késes aprítóban darabosra daráljuk.
  2. Egy teáskanálnyi tölteléket a tésztalapra teszünk, és egy másikkal lefedjük. Körbe villa hegyével a tészta széleit óvatosan összenyomkodjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével elkevert íróval.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4372
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Casatetti
Évi néni 1830 recept

Valamelyik délután a TV-ben Buddy Valastro műsorában egy szicíliai süteményt említett, amit terveztek elkészíteni a cukrászdájukban, és ő casatettinek nevezte (ezen a néven nem találtam süteményt a neten, mert ez tetőcserepet jelenti). Tulajdonképpen csak a töltelék hozzávalóit adta meg, de mennyiségeket nem mondott. Azt sem árulták el, hogy ezt a tölteléket milyen tésztába teszik. Sokáig gondolkodtam, végül is egy linzertésztaszerűt gyúrtam. Szerencsére ízben és állagban is jó választás volt. A műsorban csak azt mutatták meg, hogyan formázzák a kis tésztákat (mint egy tortellinit). Nem mondom, elég babra munka, de a végeredmény megéri. Igazi olasz finomság, amit akár a karácsonyi asztalra is felszolgálhatunk desszertként.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...