Caponata ahogy Baklavaria készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
260g padlizsán62 kcal
-
225g paradicsom41 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
4g fehérborecet1 kcal
-
13g fekete olajbogyó15 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
167
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1040g padlizsán247 kcal
-
900g paradicsom162 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
661
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
48.9g padlizsán12 kcal
-
42.4g paradicsom8 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.7g fehérborecet0 kcal
-
2.4g fekete olajbogyó3 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 475.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 227 micro
-
β-karotin 1646 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5789 micro
-
Lut-zea 1070 micro
Összesen
167
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1626.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1900.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 588 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 873 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 910 micro
-
β-karotin 6584 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23157 micro
-
Lut-zea 4280 micro
Összesen
661
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1090 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db padlizsán
-
5 nagy db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek oregánó
-
3 ek fehérborecet
-
5 dkg fekete olajbogyó
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Mossuk meg a zöldségeket, a padlizsánt, paradicsomot kockázzuk fel nagyobb darabokra, a hagymákat pucoljuk meg. Míg a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
- A padlizsánt olívaolajon elkezdjük megpárolni, megszórjuk oreganoval és egy kis sóval, így kb. 4-5 perc alatt minden oldalát szép aranybarnára sütjük.
- Hozzáadjuk a hagymákat és a felaprított petrezselyemzöldet, és néhány percig tovább főzzük. Ha úgy érezzük, nagyon kiszáradtak a zöldségek, bármikor nyugodtan adjunk hozzá olíva lajat.
- Adjuk hozzá az olívabogyót, és öntsük le az egészet az ecettel, borsozzuk.
- Ha az ecet elpárolgott, adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, és 15 percig pároljuk. Akkor van kész, ha a paradicsom is puhára párolódott.
- Tálalás előtt még kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3064
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a Szicíliából származó ételt melegen zöldséges köretként, hidegen antipastiként fogyasztják az olaszok. A kulcsa az alapanyagok minőségén van, a friss padlizsánon, a zamatos paradicsomon és az eceten. A recept Jamie Oliver Jamie's Italy c. könyvéből származik