Cápaszelet fehérboros mártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
cherry41
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
0g bors0 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
797
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
0g bors0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
80g mandula472 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1593
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
0g bors0 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
11.6g mandula68 kcal
-
29g főzőtejszín38 kcal
-
43.5g fehérbor36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
231
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 220.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
797
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 114.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1614.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 440.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 593 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1593
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
3 evőkanál finomliszt
-
6 dkg vaj
-
2 dl főzőtejszín
-
3 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A cápaszeletet megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
- Felmelegítjük a vajat egy mélyebb serpenyőben, a cápát lisztbe forgatjuk, a vajon mindkét oldalát megsütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk.
- A serpenyőbe öntjük a bort, előtte melegítsük meg, nehogyhősokkot kapjon, és kifusson!
- Felére forraljuk, beleszórjuk a mandulát, sóval, borssal ízesítjük (én egy kis cukrot is tettem bele, mert elég savanyú volt a borom).
- A főzőtejszínben elkeverünk 1 kanál lisztet, hozzáöntjük a mártáshoz, és összeforraljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 8098
- Feltöltés dátuma: 2013. május 31.
Ajánló
Én hercegnő burgonyát készítettem mellé köretnek,de el tudom képzelni párolt rizzsel is. Az eredeti receptben bor helyett pezsgő volt írva.A cápa bőrét 1-2 helyen vágjuk át sütés előtt,mert sütés közben nem tágul a bőr ,ezért felpúposodik a hús,így már kevésbé esztétikus és nem sül egyenletesen ez egész felületén.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
cherry41
7 recept
Amikor a tengernél nyaraltunk, megkóstoltuk a cápahúst, ami finom, teljesen szálkamentes. Persze nálunk is kapni nagyobb üzletláncokban, de elég drágán. Nemrég viszont az egyik áruházban féláron kínálták. Nem lehetett otthagyni! A recept eredetije F. Horváth Ilona Szakácskönyvében található.