r
Nosalty Logó

Calzone hús nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Calzone hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10568.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2503 mg
  • Nátrium
    5537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1023 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1374 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    5154 micro
  • β-crypt
    1796 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 5918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos víz egy részével felfuttatjuk, egy csipet sót és cukrot adunk hozzá.
  2. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, az olajat, a cukrot és a sót.
  3. Hozzáadjuk az élesztőt és a maradék vizet.
  4. Összeállítjuk a tésztát.
  5. Addig kell dagasztani, amíg könnyen elválik a kezünktől és a táltól is.
  6. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
  7. A hagymát apróra vágjuk, hozzákeverjük a sót, borsot és oregánót.
  8. A kápia paprikát is kockára vágjuk.
  9. A sajtot, a vajat nyolc részre osztjuk, mert nyolc calzone fog készülni.
  10. Ha megkelt a tészta, azt is nyolc részre osztjuk.
  11. Egyenként kerek pizzaformát nyújtunk belőle, és az egyik felére ráhalmozzuk a töltelék hozzávalóit. (Nem számít milyen sorendben.)
  12. Ezután a tésztát félbe hajtjuk, és a szélét feltekerjük
  13. Egy egész tojást jól elkeverünk, és megkenjük a calzonék tetejét.
  14. Hústűvel vagy fogvájóval megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben kijöjjön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13432
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Finom meggyes-joghurtos gyümölcsteával fogyasztottuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak egy Catan (stratégiai társasjáték) partira hívtuk a barátainkat, és vacsorára készítettem nekik calzonét, vagyis töltött pizzát. Máskor a gyerekeknek készítek reggelire vagy tízóraira.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...