r
Nosalty Logó

Cacio e pepe

NS
Cacio e pepe
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

688
Kalória
32.9g
Fehérje
49.9g
Szénhidrát
38.4g
Zsír
16.7g
Víz
106.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2752 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 688 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10223.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    3408 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    3599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2752 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 428 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük (al dente), tehetünk bele egy löttyintésnyi olívaolajat is, majd kiszedjük a főzővízből. Vigyázat, a főzővizet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
  2. Egy széles serpenyőben (Wok-szerű tökéletesen jó a célnak)avajat felolvasztjuk 1 ek olívaolajjal együtt, és hozzáadjuk a 3 tk őrölt borsot.
  3. Beletesszük a tésztát a serpenyőbe, jól átforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjön a tészta, és amikor átforrósodott, beleszórjuk a 200 g pecorino romano sajtot, átforgatjuk, és hozzáadunk a tészta főzővizéből 1 és 1/2 merőkanállal (kb. 2 dl), majd úgy sütjük, hogy a sajt felolvadjon, de a főzővíz elpárologjon.
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot is, azt is elkeverjük, s mikor felolvadt, elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Mr Smith ezúttal Rómában kapott feladatot. A célpont mellékes... Egy sejtelmes, helyiek által látogatott trattoriában, Róma külvárosában Luigi, a sofőr beavatta a titkok titkába, a Cacio e Pepe receptjébe. Ezt ugyanis csak Rómában készítik, hiszen a lelke a Pecorino Romano. Ez adja ennek a tésztának a jellegzetes ízét. Több variáció is létezik, ki hogy szereti. Lehet hozzáadni a forró tésztalé helyett forró tejet, úgy kicsit krémesebb, de lehet úgy is készíteni, hogy előzőleg a sajtot a forró tésztalével felolvasztjuk, és csak utána adjuk a serpenyőben lévő tésztához, úgy simább, krémesebb, de nekünk ez a rusztikusabb változat tetszett meg igazán. Általában Olaszországban a tésztaételeket előételként fogyasztják, de Luiginak ez volt az ebédje, plusz fejessaláta olívaolajjal és kis balzsamecettel ízesítve, valamint házikenyér, azonban ezeket már csak a tészta után ette, ahogy ő mondta - fogmosás céljából. :)

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...