r
Nosalty Logó

Cacio e pepe

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cacio e pepe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2752 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 688 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10223.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    3408 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    3599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2752 kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük (al dente), tehetünk bele egy löttyintésnyi olívaolajat is, majd kiszedjük a főzővízből. Vigyázat, a főzővizet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
  2. Egy széles serpenyőben (Wok-szerű tökéletesen jó a célnak)avajat felolvasztjuk 1 ek olívaolajjal együtt, és hozzáadjuk a 3 tk őrölt borsot.
  3. Beletesszük a tésztát a serpenyőbe, jól átforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjön a tészta, és amikor átforrósodott, beleszórjuk a 200 g pecorino romano sajtot, átforgatjuk, és hozzáadunk a tészta főzővizéből 1 és 1/2 merőkanállal (kb. 2 dl), majd úgy sütjük, hogy a sajt felolvadjon, de a főzővíz elpárologjon.
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot is, azt is elkeverjük, s mikor felolvadt, elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15710
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Száraz, könnyű fehérbor illik mellé. Ajánljuk, ha gyorsan, egyszerű ételt szeretnénk enni, de mégis legyen benne egy kis plusz! pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mr Smith ezúttal Rómában kapott feladatot. A célpont mellékes... Egy sejtelmes, helyiek által látogatott trattoriában, Róma külvárosában Luigi, a sofőr beavatta a titkok titkába, a Cacio e Pepe receptjébe. Ezt ugyanis csak Rómában készítik, hiszen a lelke a Pecorino Romano. Ez adja ennek a tésztának a jellegzetes ízét. Több variáció is létezik, ki hogy szereti. Lehet hozzáadni a forró tésztalé helyett forró tejet, úgy kicsit krémesebb, de lehet úgy is készíteni, hogy előzőleg a sajtot a forró tésztalével felolvasztjuk, és csak utána adjuk a serpenyőben lévő tésztához, úgy simább, krémesebb, de nekünk ez a rusztikusabb változat tetszett meg igazán. Általában Olaszországban a tésztaételeket előételként fogyasztják, de Luiginak ez volt az ebédje, plusz fejessaláta olívaolajjal és kis balzsamecettel ízesítve, valamint házikenyér, azonban ezeket már csak a tészta után ette, ahogy ő mondta - fogmosás céljából. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...