Búzadarás puha desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rebeka's Home
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
178 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
88g joghurt53 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
42g búzadara150 kcal
-
10 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Cukorszirup
-
45g víz0 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g tejszínhab19 kcal
Összesen
833
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
350g joghurt214 kcal
-
120g napraforgó olaj1061 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
167g búzadara601 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Cukorszirup
-
180g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
30g tejszínhab77 kcal
Összesen
3336
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
12.4g tojás16 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
26.3g joghurt16 kcal
-
80 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
12.5g búzadara45 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Cukorszirup
-
13.5g víz0 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
2.3g tejszínhab6 kcal
Összesen
251
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 163.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
833
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 154.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3440.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1122 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.3 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 654.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
3336
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
350 ml joghurt
-
120 ml napraforgó olaj
-
3 ek finomliszt
-
167 g búzadara
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk sütőpor
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
0.3 tk só
-
1 db citromhéj
Cukorszirup
Elkészítés
Tészta
- Kapcsoljuk be a sütőt 178°C -ra.
- Gépi habverővel keverjük össze közepes fokozaton az egész tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, míg a cukor feloldódik. Ez kb. 3 percet vesz igénybe. (Ha vanília kivonatot használunk, akkor csak később adjuk a tésztához, az olaj hozzáadása után.)
- Váltsunk át kézi habverőre és keverjük bele a joghurtot. Ezt követően egymás után adjuk hozzá a grízt, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a citromhéjat. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen csomós! Ennek érdekében átszitálható a gríz és a liszt is.
- Az olajat kisebb adagonkét adjuk a tésztához. Sütőpapírral kibélelt 20X20-as tepsiben 35 percig süssük, alul-felül sütési módban. Vigyázzunk ne égessük meg, csak világosbarna legyen.
- Mielőtt kivennénk, ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy mindenhol jól megsült e, közepe nem folyós-e! Ha már világosbarna, de még nem sült meg vegyük alacsonyabb hőfokra a sütőt és süssük további pár percig. Körformában is süthetjük! (Én már dupla adagból is készítettem, egy 22 cm átmérőjű formában, gyönyörű magas tortát kaptam!)
- Míg még meleg a sütemény, öntsük rá, a már kihűlt cukorszirupot. Ügyeljünk arra, hogy a minden részére egyenletesen jusson. A cukorszirup biztosítja a sütemény nedvességét. Ne essünk pánikba, ha az oldalába lefolyik, majd beissza egy kis idő elteltével!
- Gyümölcs helyett díszíthető mandulával és pisztáciával is a teteje, ízlés szerint. Jó étvágyat!
Cukorszirup
- Először készítsük el a cukorszirupot, mert kihűlve kell a süteményre öntsük. Egy edénybe tegyük oda a vizet és a cukrot, kezdjük el főzni és forraljuk 1 percig.
- Ezután a gázról levéve keverjük bele a citromlevet, majd hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 178 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 661
- Feltöltés dátuma: 2022. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Rebeka's Home
23 recept
Recepthez tartozó videót itt találhatod meg : https://youtu.be/QZ-8vl1z0Ko