Búzadarás császármorzsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
412
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3306
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
412
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 159.8 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2772 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 916 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.3 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 251.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
3306
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
227
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A búzadarát és a tejet összekeverjük. A vaj felét megolvasztjuk, és azt is hozzáadjuk.
- Elkeverjük, hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot hozzáadjuk a sárgákhoz, belereszeljük a citrom héját, és összekeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük.
- A búzadarás masszához öntjük a sárgáját, majd hozzáforgatjuk a fehérjét.
- Egy tepsit kikenünk a maradék olvasztott vajjal, és a masszát beleöntjük a tepsibe. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Ha kissé megszilárdult, lapáttal felvakarjuk, kicsit összetörjük, majd visszatesszük a sütőbe.
- 15 perc múlva ismét kivesszük, rászórjuk a porcukrot, és még jobban összetörjük. Még 5 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 564
- Tegnapi nézettség: 110
- 7 napos nézettség: 681
- Össznézettség: 402398
- Feltöltés dátuma: 2017. március 09.
Ajánló
Baracklekvárral a legnépszerűbb, de bármilyen más lekvárral vagy gyümölcsszósszal is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1495 recept
A klasszikus osztrák császármorzsában nincs búzadara, és serpenyőben készül. A magyaros verzió búzadarával van dúsítva, és tepsiben készül!