r
Nosalty Logó

Burgonyás rakott kelkáposzta főtt tojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burgonyás rakott kelkáposzta főtt tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4182.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 1355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    361.2 g

Zsír

  • Összesen
    561.5 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    4157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25094.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    585 mg
  • Kálcium
    6215 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    5971 mg
  • Nátrium
    11202 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    3964.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4262 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    619 mg
  • D vitamin:
    689 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1303 micro
  • Kolin:
    2623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3856 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4814 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3295 micro
Összesen 8128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben, a héjában megfőzzük, kikapcsoljuk, hagyjuk langyosra hűlni (25-30 percig főzzük).
  2. Közben feltesszük a tojásokat is sós vízben főzni, ebben a vízben hűtjük ki,majd pucoljuk, felkarikázzuk.
  3. A finomra vágott kelkáposztát egy külön fazékban, őrölt köménnyel és vegetával megfőzzük, majd leszűrjük, ha kész.
  4. A virsliket felkarikázzuk.
  5. Két tepsit veszünk, és az aljukat kevés margarinnal kikenjük.
  6. Mindegyikbe egy sor pucolt, felkarikázott burgonya kerül, sózzuk.
  7. Rá egy sor virsli karika, rá egy sor tojásszelet, kicsit sózva, (nyugodtan cserélhető a sorrendje).
  8. Rá egy sor kelkáposzta, leszűrve.
  9. Rá az utolsó sor burgonya, sózva, teteje leöntve tejföllel, a reszelt sajttal megszórva.
  10. Előmelegített sütőbe téve, kb. 35 perc alatt készre, azaz összesütjük, aranybarna legyen a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9678
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 31.

Ajánló

Egy finom pohár bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás rakott kelkáposzta főtt tojással
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a rakott kelkáposztát, de nem volt itthon rizs. Attól még lehet, mondták a családban, így burgonyával a rizst helyettesítettem. Így készült el. Ez a mennyiség két tepsibe való, úgy mérjétek, vegyétek elkészítéskor. Nagyon nagy sikere volt, elfogyott.:-))) Lehet, ha máskor se lesz itthon  rizs, megoldom így. Finom volt. Egy változaton gondolkodom, amit még anyumtól tanultam, és nagy valószínűséggel, a következők között az is fel lesz rakva, elkészítem, már csak a nosztalgia kedvéért is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...