r
Nosalty Logó

Burgonyás lasagne Boszi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Burgonyás lasagne Boszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

896
Kalória
36.6g
Fehérje
75.7g
Szénhidrátok
48.9g
Zsír
340.4g
Víz
82.9g
Koleszterin
7.2g
Rost
10.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 3580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4474.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    3285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17896.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    13142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 3580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    457 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és a Tupperes Microgourmet-ben megpároljuk. (Ha nincs ilyen edény, akkor héjában megfőzzük)
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd beletesszük a puha kolbászt, leszedve a külső bőrét. Teszünk rá kevés pirospaprikát, és kicsit még piritjuk.
  3. A fokhagymát kipréseljük, és a kolbászos keverékbe tesszük. Beleöntjük a paradicsomlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A már majdnem kész kolbászos raguhoz belekarikázzuk a virslit.
  5. Elkészítjük a besamel mártást: kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, és beleöntjük a tejet. Lassan melegítjük, miközben beledaraboljuk a sajtkockákat, sózzuk, borsozzuk és curryvel ízesítjük. Sűrűre főzzük.
  6. Egy megfelelő méretű tepsit v. tűzálló tálat kicsit bekenünk olajjal, és egy sor burgonyát elterítünk, majd a kolbászos ragu következik. Erre ráöntjük a mártást. Végül beterítjük a maradék burgonyával.
  7. A burgonyára rászórjuk a reszelt sajtot, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha már szépen megpirult, készen van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24

Itt találtam ezt a receptet Redytől. Köszönet érte. Én kicsit módosítottam rajta, de nagyon finom lett! Az említett edény nagy kedvencem lett, amióta megvettem, és általában valamit csinálok benne, bármit főzök. Így változtattam a héjában főzést héj nélküli párolásra. Nagyon finom így a burgonya, mégha olyan ócska is, mint amit nekem sikerült vennem még tavasszal egy jó nagy zsákkal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!