Burgonyás lasagne Boszi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lasagne-hoz
-
375g burgonya217 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
38g paradicsomlé6 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g sajt132 kcal
A besamelhez
Összesen
896
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lasagne-hoz
-
1500g burgonya866 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
150g paradicsomlé26 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g sajt528 kcal
A besamelhez
Összesen
3580
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lasagne-hoz
-
50.6g burgonya29 kcal
-
5.1g kolbász23 kcal
-
6.7g virsli18 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
5.1g paradicsomlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g sajt18 kcal
A besamelhez
Összesen
121
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4474.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 3285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 340.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3389 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
896
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.6 g
Zsír
-
Összesen 195.4 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17896.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 2449 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1775 mg
-
Nátrium 13142 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1361.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 371 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 674 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13556 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
3580
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 457 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
A lasagne-hoz
-
1.5 kg burgonya
-
15 dkg kolbász
-
20 dkg virsli
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db fokhagyma
-
1.5 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
A besamelhez
Elkészítés
A lasagne-hoz
- A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és a Tupperes Microgourmet-ben megpároljuk. (Ha nincs ilyen edény, akkor héjában megfőzzük)
- A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd beletesszük a puha kolbászt, leszedve a külső bőrét. Teszünk rá kevés pirospaprikát, és kicsit még piritjuk.
- A fokhagymát kipréseljük, és a kolbászos keverékbe tesszük. Beleöntjük a paradicsomlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A már majdnem kész kolbászos raguhoz belekarikázzuk a virslit.
- Elkészítjük a besamel mártást: kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, és beleöntjük a tejet. Lassan melegítjük, miközben beledaraboljuk a sajtkockákat, sózzuk, borsozzuk és curryvel ízesítjük. Sűrűre főzzük.
- Egy megfelelő méretű tepsit v. tűzálló tálat kicsit bekenünk olajjal, és egy sor burgonyát elterítünk, majd a kolbászos ragu következik. Erre ráöntjük a mártást. Végül beterítjük a maradék burgonyával.
- A burgonyára rászórjuk a reszelt sajtot, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha már szépen megpirult, készen van.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20520
- Feltöltés dátuma: 2012. június 29.
Ajánló
Bármikor fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Itt találtam ezt a receptet Redytől. Köszönet érte. Én kicsit módosítottam rajta, de nagyon finom lett! Az említett edény nagy kedvencem lett, amióta megvettem, és általában valamit csinálok benne, bármit főzök. Így változtattam a héjában főzést héj nélküli párolásra. Nagyon finom így a burgonya, mégha olyan ócska is, mint amit nekem sikerült vennem még tavasszal egy jó nagy zsákkal.