Burgonyás-kukoricás saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
293
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2347
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
17.1g tejföl34 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g édes fehérbor1 kcal
-
1.7g majonéz9 kcal
-
22.8g burgonya13 kcal
-
10.6g csemegekukorica9 kcal
-
12.2g sárgarépa4 kcal
-
32.3g alma15 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
89
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 234.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1243 micro
-
β-karotin 3008 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
293
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 128.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3134.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1066 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.7 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1873.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2986 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 9948 micro
-
β-karotin 24066 micro
-
β-crypt 420 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2850 micro
Összesen
2347
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 378 micro
-
β-karotin 914 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és feltesszük főni sós vízben. A konzerv kukoricát forró vízbe dobjuk pár percre, majd leszűrjük. A répát meghámozzuk, karikára vágjuk, és sós vízben szintén feltesszük főni.
- Amíg a zöldségek főnek, kb. 3 nagyobb ek mustárt összekeverünk kevés sóval, borssal, majonézzel, olajjal és a szamorodnival, majd hozzákeverjük a tejfölt, citromlevet.
- Meghámozzuk az almákat, kisebb kockára vágjuk, majd a többi főtt zöldséggel együtt a mártáshoz keverjük.
- Pár órára hűtőbe tesszük, másnap általában finomabb, addigra jobban magukba szívják a zöldségek a savanykás, citromos-mustáros ízt.
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 27247
- Feltöltés dátuma: 2012. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Az alapötlet a franciasaláta volt, csak hát manapság a tojás eléggé drága, és egy tál salátába alapesetben én legalább is 10 tojást el szoktam használni. Mivel nem volt itthon elég tojás így gondoltam arra, hogy valami hasonló dolgot kreálok, kicsit máshogy. Ami a bort illeti, egészen feldobja a mártást, de nem kell belőle sok, nem jó, ha kiérződik belőle. Bármilyen más zöldségkombinációval is elkészíthető.