Burgonyás húsvagdalt bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g tej28 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
785
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g tej112 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
3133
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
17.9g darált sertéshús33 kcal
-
12g burgonya7 kcal
-
21 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
12g tej7 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
2.4g zsemlemorzsa9 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
25.4g napraforgó olaj56 kcal
Összesen
187
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1108.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 136.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
785
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.2 g
Zsír
-
Összesen 183.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 672 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4434.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1122 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1601 mg
-
Nátrium 1301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 546.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 483 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
3133
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
2 közepes db burgonya
-
10 dkg trappista sajt
-
20 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
4 ek zsemlemorzsa
-
1 kk fekete bors
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát mosás és tisztítás után egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután belekeverjük a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, egy egész tojást és a reszelt sajt felét.
- A masszát alaposan elkeverjük, majd a tejből kimérünk 4 evőkanálnyit, és a masszához adjuk. Végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát. Lágy masszát fogunk kapni!
- A lisztből, a maradék tejből, a reszelt sajt másik feléből és egy tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk.
- A burgonyás masszából lapos pogácsákat formázunk, és óvatosan kevéske lisztbe mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos palacsintatésztában (ehhez a művelethez egy nagyobb kanál a legmegfelelőbb). Bő, forró olajban, takarék lángon aranybarnára sütjük.
- A kisült húspogácsákat papírtörlőre szedjük, majd melegen kínáljuk. Bármilyen köret és savanyúság illik mellé.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2444
- Feltöltés dátuma: 2015. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Nagyszerű társítás a nyers krumpli és a darált hús. A sajtos bunda pedig különlegessé teszi a feltuningolt fasírtot.