r
Nosalty Logó

Burgonyarakás és mustáros csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonyarakás és mustáros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirkemell

Burgonya

Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirkemell

Burgonya

Összesen 2073 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirkemell

Burgonya

Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 2073 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Csirkemell

Burgonya

Elkészítés

Csirkemell

  1. Őzgerinc formát használtam a sütéshez. Ezt előkészítjük. A hagymát kockákra aprítjuk, és a forma aljába szórjuk. A tejfölt, a mustárral és fokhagymával összekeverjük. Egy kis sót adunk hozzá.
  2. A mellekből vékony szeleteket vágunk. Ezeket kiklopfoljuk. Majd ha van otthon, akkor sült csirke fűszersóval behintjük. Ha nincs, akkor elhagyható. A már felvágott szeleteket belefektetjük a tejfölös pácba. Szépen, egymásra rakosgatva beletesszük a sütőformába.
  3. A sütőt 180 fokra melegítjük, a már előkészített étel berakjuk 20 percre. Ha letelt a húsz perc és kellően elpárolgott a víz a tejfölös pácból, reszelünk rá ízlésnyi sajtot. Rápirítjuk a sajtot, és kész is.

Burgonya

  1. A burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk ujjnyi vastagra, és vízbe tesszük őket. Puhára főzzük őket, majd egy serpenyőben, olívaolajon, mindkét oldalán egy-egy szeletnek szép barnára pirítjuk. Ezután megsózzuk, és meghintjük petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4296
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyors ebédre vágyunk, és nincs otthon túl sok hozzávaló, próbáljuk a legegyszerűbbeket.

Hozzávalók

Csirkemell

Burgonya

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...