Burgonyarakás és mustáros csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csirkemell
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
53g tejföl106 kcal
-
13g mustár8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
Burgonya
-
28g olívaolaj250 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
167g burgonya96 kcal
Összesen
691
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csirkemell
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g tejföl317 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Burgonya
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
Összesen
2073
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csirkemell
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
12.4g tejföl25 kcal
-
3.1g mustár2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.5g csirkemellfilé21 kcal
-
7.8g trappista sajt27 kcal
Burgonya
-
6.6g olívaolaj58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
38.9g burgonya22 kcal
Összesen
161
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1231.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 266.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
691
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 151.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 382 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3695.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1271 mg
-
Nátrium 1158 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 800.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
2073
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Csirkemell
-
1 nagy db vöröshagyma
-
8 ek tejföl
-
4 ek mustár
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 db csirkemellfilé
-
10 dkg trappista sajt
Burgonya
-
1 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
5 közepes db burgonya
Elkészítés
Csirkemell
- Őzgerinc formát használtam a sütéshez. Ezt előkészítjük. A hagymát kockákra aprítjuk, és a forma aljába szórjuk. A tejfölt, a mustárral és fokhagymával összekeverjük. Egy kis sót adunk hozzá.
- A mellekből vékony szeleteket vágunk. Ezeket kiklopfoljuk. Majd ha van otthon, akkor sült csirke fűszersóval behintjük. Ha nincs, akkor elhagyható. A már felvágott szeleteket belefektetjük a tejfölös pácba. Szépen, egymásra rakosgatva beletesszük a sütőformába.
- A sütőt 180 fokra melegítjük, a már előkészített étel berakjuk 20 percre. Ha letelt a húsz perc és kellően elpárolgott a víz a tejfölös pácból, reszelünk rá ízlésnyi sajtot. Rápirítjuk a sajtot, és kész is.
Burgonya
- A burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk ujjnyi vastagra, és vízbe tesszük őket. Puhára főzzük őket, majd egy serpenyőben, olívaolajon, mindkét oldalán egy-egy szeletnek szép barnára pirítjuk. Ezután megsózzuk, és meghintjük petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4296
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha gyors ebédre vágyunk, és nincs otthon túl sok hozzávaló, próbáljuk a legegyszerűbbeket.