Burgonyapelyhes kenyér zománcos kacsasütőtálban sütve
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Öregtészta
-
125g kenyérliszt bl80451 kcal
-
75g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
Kenyér
-
125g kenyérliszt bl80451 kcal
-
22 kcal
-
63g öregtészta141 kcal
-
3g só0 kcal
-
35 kcal
-
3 kcal
-
68g víz0 kcal
Összesen
1106
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Öregtészta
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
300g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
Kenyér
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
25g burgonyapehely89 kcal
-
250g öregtészta565 kcal
-
12g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
270g víz0 kcal
Összesen
4427
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Öregtészta
-
26.4g kenyérliszt bl8095 kcal
-
15.8g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
Kenyér
-
26.4g kenyérliszt bl8095 kcal
-
1.3g burgonyapehely5 kcal
-
13.2g öregtészta30 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
-
14.2g víz0 kcal
Összesen
234
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2035.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 1471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 183.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
1106
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.6 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8142.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 454 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1254 mg
-
Nátrium 5884 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 866.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 733.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 561 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 827 micro
Összesen
4427
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Öregtészta
-
50 dkg kenyérliszt bl80
-
3 dl víz
-
0.5 teáskanál só
-
1 dkg friss élesztő
Kenyér
-
50 dkg kenyérliszt bl80
-
2.5 dkg burgonyapehely
-
25 dkg öregtészta
-
2 teáskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 dkg friss élesztő
-
2.7 dl víz
Elkészítés
Öregtészta
- Egy dagasztógépbe rakjuk a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet és a sót, jól kidolgozzuk a tésztát.
- A bedagasztott tésztát áttesszük egy kelesztő tálba, letakarjuk, majd kb. 4-5 órán át kelni hagyjuk.
- Ezt a műveletet előző nap is elvégezhetjük, az öregtésztából a maradékot adagokban le is fagyaszthatunk. Felhasználás előtt kiolvasztjuk.
Kenyér
- Én a dagasztást a kenyérsütő-gépemmel végeztem. Először belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos vizet, a burgonyapelyhet, az olajat, az öregtésztát belecsipkedve, végül a sóval átszitált lisztet. Ezután szép sima tésztává dagasztjuk, kb. 20 perc alatt.
- A kellően kidolgozott rugalmas tésztát áttesszük egy kelesztő tálba, tetejét lefedjük, majd 30 percig kelni hagyjuk. Nem kell meleg helyre tenni!
- Ezután kissé átgyúrjuk, majd újabb 15 perc kelesztés jön. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a levegőt, és veknit formálunk belőle.
- A kacsasütőtálba sütőpapírt helyezünk, majd belerakjuk az elkészült veknit, és a tetejével lefedjük, majd kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezután egy pengével bevágjuk tetejét három helyen, majd ismét pihenni hagyjuk kb. 20 percig.
- Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra, a kacsatál fedelének a belső részét vízzel lepermetezzük, letakarjuk vele a tálat, betesszük a sütőbe, majd kb. 40 perc múlva sütőpapírral együtt kiemeljük a kenyeret, visszatesszük a rácsra, és az utolsó kb. 10 percben így sütjük tovább.
- Ha megsült, egy rácsra tesszük, és azon nyomban hideg vízzel lepermetezzük, ettől lesz cserepes.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6123
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom állagú, ropogós héjú, adalékmentes egy kilogrammos kenyeret süthetünk ezzel a módszerrel.