Burgonyapalacsinta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
959
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 560 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 428.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 461 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1322 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3033 micro
Összesen
959
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy serpenyőben (amiben majd sütjük) pici olajon megpirítjuk a baconkockákat, kiszedjük, és ugyanebbe karikázzuk az újhagymát, azt is kicsit megfonnyasztjuk.
- Lereszeljük a burgonyát, hozzákeverjük a két felvert tojást, lisztet, fűszerezzük (só, bors, őrölt kömény).
- Hozzáadjuk az apróra vágott pirított bacont és a hagymát, jól elkeverve kb. 5 perc várakozás után süthetjük is.
- Spatulával kis halmot rakunk a teflonserpenyőbe, és ellapogatjuk palacsinta alakúra. Mindkét oldalán 3-3 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5550
- Feltöltés dátuma: 2011. október 30.
Ajánló
Ebből az adagból nekem 3 db palacsinta lett. Természetesen süthetjük kanalanként kis adagokban is. Zöldhagyma helyett lilahagymával. Sok zöldséggel vagy savanyúsággal kiadós egytálétel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
tekovacs
91 recept
Az eredeti recept "zamatos cukkinipalacsinta" volt, s csak mint alternativát említi, hogy cukkini helyett burgonyával is készíthető. Ezt csináltam én most hétvégi reggelinek.:) Egyébként ismerős lehet ez más néven is: hasonlít a lapcsánkára, csak ott kicsi halmokat sütönk egyszerre. Hármat-négyet egy serpenyőben, és zöldhagyma helyett petrezselyemmel... vagy ki-ki hogy szereti. Mindenesetre ez egy kiadós reggeli, de méginkább egy serpenyős egytálétel.