r
Nosalty Logó

Burgonyakrémleves bacon-nel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Burgonyakrémleves bacon-nel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 390 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 82 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 390 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6296.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    3744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 2341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy kb. 2-3 cm-rel ellepje. Hozzáadjuk a leveskockát és a sót, és lefedve főzni kezdjük.
  2. Közben a bacont kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben olaj nélkül ropogósra sütjük.
  3. Amikor a burgonya megpuhult, a levet ne öntsük le róla, hanem abban botmixerrel összepépesítjük. Majd hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágottpetrezselymet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Így még kb. 5 percig főzzük, amikor újra forrni kezd, már kész is a leves.
  4. A forró levest tálaláskor megszórjuk a pirított baconnel és jó sok reszelt sajttal.
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11346
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Ajánló

Az eredeti recept szerint a bacon mellé 1 fej hagymát is kell pirítani. Úgy is finom, de nekünk úgy már túl sok volt a betétből... ráadásul, ha egy emberesebb adagot megeszünk sajttal-baconnel-hagymával, akkor már a főételre rá se tudunk nézni, annyira laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy termékpromóciós füzetben találtam jó néhány évvel ezelőtt. Azóta ez az egyik kedvenc levesünk, pedig aztán tényleg semmi különleges nincs benne...  Már jó párszor elkészítettem akkor is, amikor vendégeket vártunk és mindenki elájult, hogy ez milyen különleges és finom leves! Én meg mindig mosolygok, hogy pedig aztán ennél nincs is egyszerűbb. :)  

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...